Mikor, mely szemeszterekben érdemes kimenni Erasmussal külföldre tanulni?
Most vagyok elsőéves, nekünk leghamarabb jövőre lehet kimenni valamelyik külföldi országba tanulni Erasmus program keretében. Az én szakom képzése 5 év, ebből 3 az alap és 2 a mester. Én ha tehetem, legszívesebben már a második évben kimennék ugyanis a 3. évben lesz az évfolyam és szakdolgozat, azt itthon szeretném megcsinálni, mert mindenképp számít majd a jövőmmel kapcsolatban. Utána meg max a mesterszak 1. évének máaodik felében mennék ki mert az utolsó év ott a diploma miatt fontos nekem.
Ki mit javasol, melyik félévben tanult kint? Jó ötlet az amit én gondolok?
Szerintem ez szakfüggő is. Én (gyógypedagógus hallgató)'18 tavaszán megyek, nekem ez a 4 éves alapképzés második évében lesz. Tehát még korainak tűnhet, de mégis így döntöttem, mert az utolsó két év tele van hospitálással, gyakorlatokkal, illetve már most konkrét elképzelésem van arról a témáról, amelyben kinn szeretnék elmélyülni.
(Egy másik, kissé személyesebb ok, hogy én levelezős hallgató vagyok, és Erasmus után szeretnék egy új munkahelyen, már a szakmában elhelyezkedni minél hamarabb. Amellett is beleférne az Erasmus, ha szabaságot vennék ki, de így célszerűbb kivitelezni szerintem.)
Még annyit, hogy azon az egyetemen, ahova én megyek, at Erasmus-hallgatóknak egy adott kurzushalmazból lehet választani, függetlenül attól, hogy hanyadévesek. Tehát az alapozók mellett egész speciálisakat is ki lehet fogni. Ez azzal is jár, hogy nem az itthon elvégzett tárgyaink nem számítanak "előfeltételnek", és nem is nagyon válthatjuk ki az itthoni tárgyakat, így Erasmust követően az itthoni tárgyakból is le kell vizsgázni. (Érdemes abban a félévben kicsit kevesebb itthoni tárgyat felvenni. Ez sok egyeztetést és egyéni tanrendet igényel - én ennek gördülékenysége miatt izgulok a legjobban, nem is a kiutazás miatt, mert már éltem külföldön.)
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!