Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogy hagyhatnám ott a német...

Martin02020 kérdése:

Hogy hagyhatnám ott a német sulimat?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok nemrég jöttünk németországba és nem akarok iskolába járni mert nagyon rosszul érzem magam amiatt hogy nem tudok senkivel sem kommunikálni meg stb .. :( Hogy lehetne megoldani hogy ne kelljen suliba járnom ? magántanulónak mehetnék ?
2017. aug. 16. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ott is úgy működik hogy ha megvan egy bizonyos átlag akkor lehetsz magántanuló. De szerintem ne hátrálj meg. Hallgass másokat, tanuld a nyelvet és legyél ügyes, idővel minden rendben lesz. Próbálkozz inkább barátkozni, mutatkozz be, kérd meg őket is erre és megtalálod azt aki hozzád illik, keress olyat akinek nincs barátja, vagy menj túl az osztályon és keress más évfolyamban/osztályban. Egyáltalán nem tudsz németül?
2017. aug. 17. 22:22
 2/6 Qn válasza:

Nem biztos, hogy jó ha magántanulónak állsz, hiszen azzal éppen kizárod a külvilágot.

Próbálj meg minél pozitívabban gondolkodni és minél jobban megtanulni németül. 16 évesen jó esélyed van, hogy igen hamar nagyon jó eredményeket érsz el.

Ha van olyan tantárgy ami jobban érdekel mint a többi, akkor próbálj arra koncentrálni elöször.

Vagy ha pl. tanulsz angolt is, akkor megteheted, hogy arra is ráhajtasz. Ezzel két legyet ütsz egy csapásra. Egyrészt jó leszel abból a tantárgyból. Másrészt jó esélyed van rá, hogy az osztályban - vagy az iskolában ( esetleg meg lehet kérdezni az angol tanárt ) - találsz olyan korodbelit aki eléggé jól beszél angolul ahhoz, hogy kommunikáljatok.

Akár barátság is lehet belőle.... segít a németben stb.

Vagy a sport is jó lehet, hiszen ott a nyelvtudás nem kritikus.

Azt nem mondom, hogy próbáljatok olyan iskolát nézni, ahol vannak magyarok is, mivel azér erre elég kicsi az esély.

Bocs' hogy nem a direkt menekülési utat próbálom megkeresni, de idősebb fejjel már tovább lát az ember.

Kitartás!

2017. aug. 17. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha magéntanuló leszel, csak még inkább bezárkózol... nem könnyű kinn helyt állni, de hajrá :)
2017. aug. 18. 19:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nemrég jöttetek, akkor tényleg nem kellene feladni. Tanulj németül (és angolul), ez a legegyszerűbb dolog. Nehéz a magyar középiskolából és az ottani rendszerből erre váltani, mert azért tudjuk mennyire gyalázatos a magyar idegen nyelv oktatás. De legyél bátor próbálj megszólalni, nem fognak kinevetni, biztos lesz a ki segít, vagy kérd akár az iskolától, hogy plussz extra német órákat adjanak neked.
2017. aug. 27. 17:41
 5/6 A kérdező kommentje:
NEM EZ NEM MEGY!! Amugy is csak egy evet jarnak utana mennek dolgozni.. az elso milyen atagra gondolt?
2017. aug. 28. 07:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A 4. válaszoló vagyok... Én is Németországban tanultam, és úgy érkeztem oda, hogy kb. az alapokat tudtam, de még ezen felül elég önbizalomhiányos kis nebáncsvirág is voltam, de eszembe nem jutott feladni. De ha te ennyire élhetetlen vagy akkor simán iratkozz ki, meg azt hiszem valami nyilatkozatot is ki kell tölteni még és azután a családi pótlékot nem fogjátok kapni. Ennyi.
2017. szept. 3. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!