Bankszámla? Kollégium?
Hármas:
Valószínűleg határon túli magyar... Sírok, hogy még mindig vannak hozzád hasonló emberek, akiknek nulla a tájékozottságuk, és megdicsérik az embert azért, mert jól használja az anyanyelvét. :D
Kérdező:
Én is úgy tudom, hogy kell lakcímkártya ahhoz, hogy bankszámlát nyiss. Célszerűbb lenne viszont, ha megérdeklődnéd valamelyik banktól, akár telefonon, akár e-mailben, és akkor 100%-ig biztos lehetnél a válaszban. (de ha már magyar állampolgár is vagy, akkor kell, hogy legyen lakcímkártyád, és attól függetlenül, hogy csak annyit ír rajta, hogy "külföldi cím", ügyintézésnél elfogadják)
A kollégiumot pedig nem kell bejelentenéd lakhelyedként, de erre ugye már kaptál választ.
A második hozzászólónak üzenném, hogy igen, egyedül írtam a fentiekeket, és köszönöm a dícséretet! :)
A harmadiknak szintén köszönöm a segítséget, viszont nem értek egyet az első sorokkal. Nem vagyok köteles pontról pontra ismerni más ország minden szabályát. Az pedig sosem számított bűnnek, ha az ember kikéri mások véleményét, vagy segítséget kér, hogy biztos legyen a dolgában. Egyébként az állampolgárságom szlovák, nem magyar.
Ez engem is érdekel.
Rendben, hogy hogy nem "kell" bejelentenie a kollégiumot, de azért ugye be "lehet"? Mert ha véletlenül orvoshoz kéne mennie, akkor az orvosnak mutatnia kell valamit arról, hogy hol is lakik, nem?
A másik; akkor külföldi állampolgár nem is nyithat bankszámlát Mo-on? Olyan furcsának tűnik.
Engem is érdekelne! Valaki?
Regisztrációs igazolást intéztetek már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!