Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mihez kezdjek az életemmel?

Mihez kezdjek az életemmel?

Figyelt kérdés

Kicsit elbizonytalanodtam azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnék csinálni, mit várok el magamtól. Eddig teljes magabiztosságban éltem azzal a tudattal, hogy én tehetséges zenész vagyok és ezzel fogok foglalkozni is, nem tudnék nélküle élni. Azonban az utóbbi egy hónapban elbizonytalanodtam, ugyanis a hangszeremet hangszerészhez kellett vinni és egész júliusban egy hangot sem tudtam rajta játszani, mert még nem javították meg. Ez előtt minden nap legalább 1 órát gyakoroltam, és azt hittem hogy szörnyen nehéz lesz kibírni akár néhány napot is, de az az igazság hogy kibírtam, sőt meglepően jól bírtam.

Közben volt időm gondolkodni ezen az egész témán...biztos hogy én ezt akarom? Elég nehéz szakma és sok kell ahhoz hogy eljusson valaki odáig. Nem is ez lenne a probléma, érzem magamban hozzá az erőt csak most nem tudom hogy valóban ez-e az amiért küzdenem kell, minden energiámat és időmet belefektetve.

Szeretnék egy kicsit elszakadni a környezetemtől (valamilyen cserediákprogram keretében) hogy új dolgokat, új embereket ismerhessek meg. Lehet hogy segítene ha egy kicsit máshonnan látnám a dolgokat. Ugyanakkor tartok tőle, hogyha rájönnék hogy tényleg a zenélés az álmom akkor nem tudnám onnan folytatni ahol abbahagytam pár hónapos kihagyás után (a hangszeremet vinném magammal, de az mégsem lenne ugyanaz mint a jelenlegi állapot hogy heti 5 órát töltsek a zeneiskolában).

Nektek mi erről a véleményetek? Hogyan döntenétek a helyemben? Ti hogy találtátok meg a "helyeteket" a világban?

17/L (szeptemberben megyek 11. osztályba)

2017. júl. 28. 17:53
 1/1 anonim válasza:
Szerintem légy önmagad. Tudd eldönteni, hogy mi/ki akarsz lenni, és ne szerencsétlen (már bocsi, többiek), random emberek döntsenek helyetted, de ez a válasz nem sértő jellegű szeretne lenni.
2017. júl. 30. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!