CSEREDIÁK PROGRAM?
Szia!
Nekem a sulim intézett pont három hónapot Franciaországba, ösztöndíj keretében, szóval ingyen volt. Neked is azt javaslom, hogy kezdj el ösztöndíjakat nézegetni és pályázni! UWC, AFS, stb. Több hónapos/éves kint tartózkodást tesznek lehetővé. Igaz, hogy nem könnyű bekerülni, de szerintem egy próbát mindenképp megér :)
Én egyébként a három hónap alatt nagyjából 400 eurót költöttem el kint (Franciaországban minden kb kétszer annyiba kerül), pedig biztosítva volt az étkezésem, szállásom, tanulásom... Szóval a neten feltüntetett árak mellett még az egyéb kiadásokra is gondolni kell, amit nem nagyon szoktak sajnos kiírni: biztosítás, repülő, kinti közlekedés, kaja, tanszerek, stb.
A második javaslatom az lenne, hogy menj ki önkéntesként! A világ rengeteg országába keresnek fiatal önkénteseket pár héttől egészen két-három évig terjedő időszakokra. Erasmus, AFS, EVS, stb. Itt ugye általában mindent elintéznek neked, fizetned nem kell, sőt, kint még zsebpénzt is kapsz a legtöbb helyen. Nyelvgyakorlásnak pedig ugyanolyan jó, hiszen veled egykorúakkal dolgozol egy olyan projekten, ami még érdekel is :)
A harmadik ötlet (amivel mostanában én is szemezgetek) az au pairkedés. Nem tudom, mennyit tudsz róla, a lényege annyi, hogy sok külföldi család keres fiatalokat más országból, hogy segítsenek a háztartásban, foglalkozzanak a gyerekkel. Én nemrég regisztráltam és már nagyon sok kedves üzenetet kaptam családoktól :) Szerintem ha elmúltál 18 és szereted a gyerekeket, ez is egy jó lehetőség. Talán a legnagyobb oldalak a következők:
Remélem segíthettem, ha van kérdésed, szívesen mesélek, többször is voltam külföldön és sok ismerősöm is :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!