3,3-as kumulált átlaggal lehet esélyem felvételizni külföldi mesterképzésre?
Vagy ez túl gyenge?
Mellette van viszont több nyelvből felsőfokú nyelvvizsgám és van releváns szakmai tapasztalatom is.
Utóbbiak kompenzálhatják a gyengébb tanulmányi átlagot szerintetek?
"Mellette van viszont több nyelvből felsőfokú nyelvvizsgám"
legtöbb külföldi egyetem (nem is csak a nevesek, hanem kb az összes, kivéve a nagyon futottak még - ranglista 5000-10000. helyen lévők - típusúak) IELTS vagy TOEFL vizsgát kér mesterszakra... szóval ha nem olyanod (vagy Cambridge) van, akkor mindegy hány nyelvvizsgád van
3,3 nem túl erős, de nagyon sok egyetem inkább a kreditértékeket veszi mint elsődleges tényező
azaz meg volt-e a pl 50 kredit üzleti tárgyak, 10 kredit matek, 15 kredit pénzügy, stb
Nem az angolra gondoltam, mert nyilván abból megcsinálnám a TOEFL-t.
Arra céloztam, hogy extraként beszámítják-e ha mondjuk van németből és oroszból nemzetközileg elismert nyelvvizsgám. Olvastam, hogy sporteredményeket, TDK-t stb. esetleg figyelembe vesznek. És ez esetleg kicsit kompenzálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!