Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyenek az olasz egyetemek?

Milyenek az olasz egyetemek?

Figyelt kérdés

Mennyire nehéz bekerülni?

A pedagógia érdekel, töri-irodalom középiskolás tanárnak tudom elképzelni magam. Kb. hány pontos érettségi kell hozzá? (a matek nem az erősségem, de amúgy a többi tantárgyból meglesz az 5ös).

Nagyon köszönöm a válaszokat ;)

2017. ápr. 22. 16:40
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem igazán tudom, hogy ez a szak hogy működik Olaszországban. Azt hiszem Scienze dell'educazione van, de azok is inkább tanítóknak . Ha középiskolás tanár szeretnél lenni érdemes lenne a Lettere e Filosofie fakultánst keresned... Olaszországban nem fog senkit érdekelni, hogy a te magyar érettségid hány pontos. Legyen meg és utána, ha kell akkor felvételi tesztet írsz az egyetemen - ezekre vannak különböző felvételi tesztes könyvek, és sokszor az egyetem honlapján is találsz hozzá kérdésbankot.

Sajnos tényleg nem tudom, hogy erre a szakra hogy van a felvételi, de szívesen utánanézek neked.

Az olasz egyetemek általában jók - a világ legrégibb egyetemei vannak itt, sok a külföldi diák és ahogy én látom talán egy kicsit stresszmentesebb - itt is rengeteget kell tanulni, de mindenki valahogy vidámabb... Ha esetleg még kérdésed lenne írj nyugodtan, most vagyok 3. éves egy olasz egyetemen. :)

2017. ápr. 24. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!