Olasz egyetemen tanulás?
Pont most tettek fel egy ilyet, de nem én voltam. Én azt kérdezném, hogy milyen lehetőségek vannak magyar egyetem (PPKE, jogi kar) kimenni egy kis időre (2-3 hónap) tanulni Firenzébe, vagy Sienába. Természetesen ugyanúgy jogot tanulnék.
Miket lehet tenni ezügyben? Illetve érdemes megpróbálni ezt a szakot egy középszintű angollal és alapszintű olasszal?
Nos ífgy hogy magyar egyetemről mész ki az Erasmus és Erasmus+ programokat tudom neked ajánlani.Itt Olaszországban a jognak nagyon nagy hagyománya van, hatalmas nevek oktatnak néhány tanszéken, viszont az oktatás nekem kevésbé tűnik szervezettnek. A jog itt libero accesso-s, ami azt jelenti, hogy az első évben erre szakra nincs létszámkorlát, bárkit felvesznek. Firenzében idén 1500!!! elsőéves joghallgató kezdte meg a tanulmányait.
Viszont az oktatás színvonalával nincs gond.
A középszíntű angollal nyugodtan megpróbálhatod, a profok sokszor megengedik a külföldi diákoknak, hogy angolul vizsgázzanak majd le bizonyos tárgyakból. Olaszból pedig tutira ragadna rád valami, az egyetem biztosít ingyenes kurzosokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!