Hol tanuljak turizmust Németországban?
Vannak erre egyetemi rangsorok melyek a legjobb válassz azok közül, vagy add be a jelentkezésed többre, nincs limitálva, mivel minden egyetemen külön kell jelentkezni és majd oda mész ahova felvesznek. A képzés a legtöbb helyen ingyenes, csak félévente kell szemeszter hozzájárulást fizetni, ami egyetemenként változó, de olyan 100-150€ körül van. A megélhetési költségek pedig változnak tartományonként. Én Baden-Württemberben tanultam, ahol jó az életszínvonal, a legtöbb egyetem, főiskola színvonalas, jó hírű. Van amelyik országosan is pl. Heidelberg, Tübingen. De a közlekedés 5x annyiba kerül, mint Magyarországon, az albérlet olyan 1,5x annyiba, de sajnos nagyon nehéz találni, ha nem kapsz kollégiumi szobát.
A turizmus szak Németországban se kimondottan keresett, tehát nagyon érdemes meggondolni, hogy a végzés után visszahozza e valamennyire a pénzt, amit befektetett az ember a tanulmányokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!