Milyen iskola Angliában a "college"?
"Secondary education and further education[edit]
Further education (FE) colleges and sixth form colleges are institutions providing further education to students over 16. Some of these also provide higher education courses (see below).[16] In the context of secondary education, 'college' is used in the names of some private schools, e.g. Eton College and Winchester College."
Bocs,de én németes vagyok.
Csak annyit értek belőle,hogy ez 16 éves kor után vmi magasabb szintű iskola.De ez akkor ad diplomát?
Utánanéztem ennek az angol oktatási rendszernek ott 16 évesen érettségiznek
Úgy képzeld el, hogy van pl. Magyarországon az élelmiszermérnok diploma. Viszont ennek van egy okj verziója amivel hasonló munkákat tudsz ellátni, de ha magasabb bért és jobb munkát szeretnél, akkor az egyetemi diploma jobb. College-ban tudsz tanulni emelt szintu érettségi tárgyakat, azaz ha egyetemre mennél azután a vizsga után amit 16 évesen leraknak, akkor ez kell hozzá. Lehetsz szakács, villanyszerelo, ovono, ápoló, labor technikus.
Pl. ha elvégzed college-ban az ápolói képzést, akkor ezzel jelentkezhetsz novérnek vagy orvosnak egyetemre. Szóval egyetemre 2 út van. Vagy elelt szintu érettségik (amit szintén college-ban tanulhatsz) vagy egy hozzá kapcsolódó szakma.
A FOSZK felsőfokú szakképzés.Ez egy egyetemen tanulható 2 éves képzés.Erősebb egy sima OKJ-nál,diplomát viszont még nem ad.De aki ezt elvégzi és tovább akar menni alapképzésre,annak ezt beszámítják és nem tudom,hogy hány félévvel rövidebb lesz az alapképzés.
Akkor ez kb.a college magyar megfelelője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!