Ázsiai, óceániai, illetve a közép-amerikai térségen hol lehet olcsóbban részt venni egyetemi képzéseken (leginkább mesterképzés érdekel)?
Sport, humánkineziológiai területen szeretnék továbbtanulni, de ahogy nézegettem a továbbtanulási lehetőségeket a lentebb felsorolt térségekben, elég drágák a képzések, egy magyar állampolgár számára szinte elérhetetlen árakon lehet részt venni ezeken a kurzusokon. Más szakterületen is néztem összehasonlítás-féleképp a tandíjakat, kb. szinte mindegyik egy áron van. USA-t, Kanadát, Ausztráliát már elvből nem néztem, mert tudom, hogy a két országban csillagászati magaslatokban mozognak a tandíjak...
Leginkább a következő országok egyetemeinek honlapján néztem körbe a tandíjak vonatkozásában:
- Kína
- Japán
- Dél-Korea
- Szingapúr
- Hong Kong
- Tajvan
- Malajzia
- Indonézia
- Katar
- Egyesült Arab Emírségek
- Új-Zéland
- Fidzsi-szigetek
- Fülöp-szigetek
- Dominikai Köztársaság
- Kuba
Még esetleg a Dél-Afrikai Köztársaságban lévő egyetemeken lévő képzések érdekelnének.
Azon országokban, amiket felsoroltam, az általam megkezdett szakmában egészen szépen fejlődnek, innovatívabbak, mint itthon. Indonéziáról, Malajziáról eddig csak jókat hallottam (olyanoktól, akik ösztöndíjjal tanultak ezekben az országokban), Kubában meg az a sportág, amelyben érintett vagyok, nagyon magas szinten űzik, D.A.K.-ban meg egyre több nemzetközi edző dolgozik... Ja, igen, sporttudományi területen kezdtem el tanulni, ezt elfelejtettem megemlíteni. Kínában néztem pár képzést, eddig csak olyanokat találtam, ahol 1,5-3M Ft-nak megfelelő jüan/év a tandíj, ami nekem még mindig drága. Az angolszász országokról kezdek lemondani ezen a téren, mert a mesterképzés normálisabb egyetemeken commonwealth területen 25-35k dollárba kerül a teljes tanköltség...
Eddig egyetlen egy "olcsóbb" képzést nem találtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!