Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Oxford- Hogyan fogadják ott a...

Oxford- Hogyan fogadják ott a magyarokat? A felvételi lapon előny, vagy hátrány a származásom? Aki már kint tanul! Mennyire ment simán a bejutás?

Figyelt kérdés
(Pesszimisták és megrögzött realisták kíméljenek! Én így is, úgy is ott fogok tanulni. A puszta kíváncsiság vezérelt a fenti kérdés kiírásához. )
2016. dec. 24. 23:29
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Anglia elég multikulti, különösebben a magyarokkal nincs senkinek baja. Oxford meg van annyira népszerű hogy tele van európai, amcsi, ázsiai hallgatókkal, szóval annyira egy magyartól nem esnek hanyatt de nem is közösítik ki. Elméletileg se előny se hátrány nem lehetne, gyakorlatilag ha nem beszélsz anyanyelvi szinten angolul hátrány. Bejutás tekintve az egyetem hírnevét messze van a simától. Főleg ott nagyon számítanak a tanulmányok mellett az extra tevékenységek is. "Én így is, úgy is ott fogok tanulni." - ez azért nem így működik hogy te eldöntöd és így is lesz, de legyen neked igazad.
2016. dec. 25. 00:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Hiszek a gondolatok pozitív erejében :) Tudom, ez egy csöppet naiv, de inkább így álljak dolgokhoz...
2016. dec. 25. 01:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Pozitiv gondolkodas jo meg minden de attol nem teged vesznek fel hanem a 200 szinjeles kinai diakot akiket az apjuk maganrapulon visz afrikaba hogy betudjak irni az oneletrajzukba hogy ott onkenteskedtek. Ezzel nehez felvenni a versenyt.
2016. dec. 25. 02:41
 4/6 A kérdező kommentje:
,, Megrögzött realista"
2016. dec. 25. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Felvesznek magyarokat is, csak nyilván nagyon ügyesnek kell lenni. :) Drukkolok! :) Egyébként meg nagy, multinacionális egyetem, láttak magyart előtte is. A barátnőm mondjuk nem oda, hanem a Yorkra jár, ott a nemzetközi diákok nagyon támogatják egymást, külön szervezetük is van, szerintem valami ilyesmi lehet minden egyetemen, maximum az Oxfordban több lehet a tanulós, elvontabb figura, de csak spekulálni tudok. :D
2016. dec. 26. 01:03
 6/6 anonim ***** válasza:
"Főleg ott nagyon számítanak a tanulmányok mellett az extra tevékenységek is" - ez tévedés, a legtöbb brit egyetemmel ellentétben Oxbridge-et nem érdekli az exracurriculáris tevékenység, kivéve, ha az kapcsolódik a választott szakodhoz.
2019. júl. 19. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!