Az alábbiak közül melyik országban tanuljak tovább, miért, melyik szakon? L
Sziasztok!
Külföldön szeretnék továbbtanulni, lehetőleg természettudományi, földtudományi vagy ehhez kapcsolódó mérnöki szakon, esetleg valamilyen repüléssel kapcsolatos szakon (közlekedésmérök, légi forgalmi irányító). Angol vagy német nyelven szeretnék továbbtanulni, olyan helyen ahol nem feltétlen nézik az érettségi tárgyakat, inkább motivációs levelet és felvételit kell írni. Az alábbi országra gondoltam: Skócia, Norvégia, Hollandia, Dánia, Németország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Belgium. Kint élőktől vagy/és tanulóktól szeretnék véleményeket kapni illetve érveket hogy melyik ország illetve szak legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az fontos, hogy mennyi pézed van. Tandíjat tudnál fizetni pl, vagy csak olyan képzés jöhet szóba, ahol nincs ilyen kötelezettséged?
Azért is fontos az anyagi háttered, mert Norvégia pl. piszok drága ország.
Én Ausztriában vagyok. itt 500-600 elég egy hónapra.
Keress rá az egyetemekre, főleg a nagyvárosokban (bécs, graz, linz) és olvasd végig milyen szakok vannak. Az hogy mit tanulj csak te tudod eldönteni, hiszen kismillió féle szak van.
Ami tetszik azoknak keress utána részletesebben. de le lesz írva az egyetem oldalán hogy melyik szakon melyek a főbb tárgyak.
Itt a legtöbb egyetem ingyenes, vagy kb350euró/félév, ami még fizethető.
Van néhány privát egyetem, de azok nagyon drágák.
A felsorolt országokból még Dánia, Norvégia az ahonnan jókat hallottam. De mindenhol rengeteg féle szak van, tehát először érdemes lenne azt az országot kiválasztanod, ami a legközelebb áll hozzád (pl francia meg olasz között azért elég nagy különbség van) és abban az országban nézegetni az egyetemeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!