Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet külföldön tanulni...

Hogyan lehet külföldön tanulni egyetemen? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Teljesen laikus vagyok a témában, még azt sem tudom, hogy Magyarországon milyen a hallgatói élet, ezért előre is bocsánat (15 éves vagyok, jelenleg még a gimnazista élet is új számomra).

Ma a folyosón elcsíptem egy olyan mondatot, hogy valamelyik csajnak a nővére a Semmelweison tanul, FOK-os. Viszont most kint van egyetemen valahol talán Németországban. Ez felkeltette a figyelmemet, mert én is fogorvos szeretnék lenni, és én is a SOTE-ra szeretnék majd bekerülni, viszont mindenképp szeretném magam külföldön is kipróbálni.

Hogyan működik ez az egész? Elkezdi az ember egy adott egyetemen, utána pedig mi által jut ki egyáltalán máshová? Milyen az anyagi vonzata a dolognak? Mennyi időre szól egy ilyen kimenetel?

Tényleg bocsánat, de sajnos az ismertségi körömben senki nem jártas ilyesmiben

2016. okt. 19. 19:55
 1/2 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem Erasmussal van kint. Keress erre nyugodtan rá. :)
2016. okt. 19. 20:01
 2/2 anonim válasza:

ha rákeresel az erasmus+ cserediák-programra, csomó infót találsz :)

röviden: max. 2 félévre szól, az egyetemen lévő koordinátornál kell jelentkezni, aki az ehhez szükséges dokumentumokat elküldi, továbbítja neked. Már 1 évvel a kiutazás előtt kell jelentkezni, szóval, érdemes hamar pályázni rá. (vannak pályázati időtartamok, ezekre a fősuli/egyetem is biztos felhívja majd a figyelmeteket) Az anyagi vonzat sok tényezőtől függ, mennyivel támogat az otthoni egyetem, melyik országba mész,esetleg ott is kapsz-e vmi támogatást. (pl: itt, Németországban egy nem európai diák kap plusz támogatást is, másutt nem tudom, hogy működik)

Ja, és az erasmust csak ajánlani tudom, ha majd egyszer odaérsz, én 2. félévemet töltöm itt! :)

2016. okt. 30. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!