Nagy probléma ha a lányomat pár nappal iskolakezdés után íratjuk be?
Ezt mar hetekkel ezelott el kellett volna intezni. Honnan tudod hogy egyaltalan fogadjak-e abban az iskolaban amit kineztel? Van-e ures hely, foglalkoznak-e nyelvtudas nelkuli migransokkal, milyen feltetelek vannak, esatobbi.
Hihetetlen milyen emberek vannak, komolyan.
"8 éve tanulja a németet"
Nincs jelentosege. Nem anyanyelvi kornyezetben tanult, ugyhogy sanszos hogy az elejen kabe semmit sem fog erteni.
Siman lehet hogy valami kozpontilag kijelolt migransiskolaba fogjak felvenni, raadasul ha jol ertem akkor nem is alsos, tehat valamifele kozepiskolaba kene mennie, ami meg jobban megneheziti a dolgot.
Hanyadikba megy?
Mondjuk még a.legnagyobb jóindulattal is azt tudom mondani, nem valószínű hogy olyan szinten tud majd komunikálni, ahogyan kell. Én már 13. éve tanulok németet és kiemelkedően jó vagyik belőle, mégis képes vagyok elveszni nem tankönyvi közegben. Ellenben azzal a nyelvvel, amit egyenesen anyanyelviektől tanultam.
Mennyire szerveztétek ezt meg? Csak kimentetek hogy majd lesz valami vagy valami utánajárás is volt?
" Szoval nem kell mindjart a legrosszabbra gondolni,"
dehogynem. Egy csomo varatlan dolog lephet fel egy ilyen valtasnal, ezert kell ezt idoben tisztazni. Holnap kezdodik az iskola Nemetorszagban, egy csomo iskolaban mar egyaltalan nincs hely, de nem volt mar fel eve sem. Altalanos iskolaban korzetesites van, lehet a szomszed utcaban levo iskola egy masik korzethez tartozik, nem csak ugy van hogy bemesz aztan beiratod a neked tetszo iskolaba.
Kozepiskolak meg tanulmanyi eredmeny alapjan vannak, hiaba nezel ki egy gimnaziumot, ott lehet hogy mar par eve tanulnak masodik vagy akar harmadik idegen nyelvet, mas a tananyag..
Nagyvarosokban pedig igenis van integracios iskola, es oda is elozetes felmeres alapjan kerul a gyerek.
Harmadreszt meg jogilag igen necces amit a kedves szulo csinal, ugyanis a gyerek iskolakoteles, azaz holnap reggel iskolaban kell neki lenni, ha nincs az jogilag problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!