Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Cserediák vagyok egy hónapja...

Cserediák vagyok egy hónapja és nem élvezem?

Figyelt kérdés
Amerikában vagyok kint egy hónapja, de még mindig nehéz. Nem érteksok mindent és a sulit nem szeretem főleg a tanárok miatt. Nagyon szigorúak és egyáltalán nem értik meg, hogy milyen nehéz nekem és sok házit adnak ami nekem négyszer annyi idő megcsinálni mint a többi diáknak ( a fordítás miatt) szóval minden napomat végigtanulom és minden nap szorongva megyek vissza. A tananyag meglepően nehéz. Közben tanulhatok az itthoni dolgokra, mivel hogy az itthoni sulim levizsgázat néhány tantárgyból (szerencsére nem mindből) Barátaim nincsenek de a fogadócsaládomat nagyon szeretem. Nem szeretném könnyen feladni az egészet de nem tudom hogy fogok kibírni 9 hónapot. Honvágyam tudom alapból nem lenne, ha lenne valami ami leköt például barátok. Nem tudom mit tegyek, úgy érzem az itteni suli megfojt, szerintetek mit tegyek? Mivel kössem le magam? Mi legyen a sulival? Bocsi hogy hosszú lett de ki kelllett hogy adjam magamból

2016. szept. 3. 04:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Engem az irasodbol az ragadott meg rogton, hogy lassan haladsz a tanulassal a forditas miatt. Milyen forditas miatt? Ezt hogy erted? Nem szabad leforditanod semmit, merr akkor az agyad bent ragadt a ket nyelv kozott es persze hogy lassabban fog haladni. Most hogy kint vagy az lenne a fontos hogy angolul gondolkozz, ne magyarul, meg ne forditgass. De egyebkent ha megszokod a ritmust es a tanulnivalot akkor sokkal jobban fogod erezni magadat, de ez sajnos nem egyik hetrol a masikra megy.
2016. szept. 3. 07:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőnek igaza van, felejtsd el a fordítást. Én is voltam cserediák egy évig, sosem fordítottam le semmit mert nem éri meg. Ráadásul nekem 8-17volt az iskola.

Nyugodtan beszélgess a fogadócsaládoddal arról, hogy hogyan érzed magad, viszont az "igazi" szüleidnek ne. Így is nehéz nekik, hát még ha tudják, hogy rosszul is érzed magad. Hagyd magad mögött a magyar nyelvet, és rögtön minden a helyére kattan majd :)

2016. szept. 3. 13:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Milyen egyesülettel mentél ki?
2016. szept. 4. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!