Orvosi egyetem Koreában?
4 év valóban soká van
de a nyelvet gyakorold addig legalább az angolt olyan szinten h legyen esélyed ösztöndíjra
Melyik Korea?
Igaz Korea vagy Dél Korea? :)))
Nem nagyon vannak ilyen ösztöndíjak, hiába beszéled a nyelvet. A legtöbb külföldi ösztöndíj vagy részképzésre (fél vagy egy év) vagy már PhD kutatásra vonatkozik. Teljesen az egyetemet nem tudod másik országban ösztöndíjjal elvégezni, még az EU-n belül se nagyon van ilyenre lehetőség, nem hogy a világ másik felén. Plusz az orvosi mindenhol hihetetlen drága, nem érné meg egyetlen szervezetnek se ilyen ösztöndíj program biztosítása.
Tanulhatsz kint Koreában, de nem ösztöndíjjal. Viszont nem olcsó mulatság, ha tandíjat és megélhetést is kell fizetned meg papírok szempontjából is elég hosszú folyamat. Hacsak nem származol gazdag családból koreai orvosi reménytelen. EU-n belül még viszonylag könnyebben és olcsóbban lehet jönni-menni egyetemre, több az ösztöndíj lehetőség. Ázsiába még csak PhD kutatói ösztöndíjakat láttam néhány hónapra, max egy évre szólnak.
Ha esetleg el is végeznél egy orvosi egyetemet Koreában, az ottani diplomádat nem ismerné el az EU, valószinűleg honosítanod kellene, ha bárhol máshol szeretnél dolgozni vele, mint Korea.
Jobban jársz szerintem, ha Magyarországon szerzel orvosi diplomát. Olcsóbb is, és az egész EU-ban elfogadják. Mellette tanulhatsz koreaiul, és aztán Koreában honosíthatod a diplomádat, ha ott szeretnél dolgozni. Végzett orvosként, Phd-sként könnyebb találni ösztöndíjat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!