Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ősztől egyetemre megyek...

Ősztől egyetemre megyek (Erdélybe), és már most izgulok. Felvilágositanavalaki, hogy milyen az egyetemen, hogy érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Informatika szakra megyek. Szeretnék a lehető legjobban teljesiteni a vizsgákon, de a szórakozástse hagynám ki. Ti hány órákat tanultok az egyetemen, hogyan osztjátok be a napotokat? Dolgozni lehet egyetem közben? Milyen ösztöndijakra lehet pályázni? Hol jobb lakni: bentlakásban vagy kintlakásban?
2016. júl. 26. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb dologhoz nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a kinti rendszert, de a tanuláshoz adnék tanácsot, ha nem baj. :)

1. Mindig járj be órákra és jegyzetelj! Persze enélkül is lehetsz szín ötös, de nekem ez hatalmas pluszt adott - arról nem is beszélve, hogy megjegyezték az arcomat a professzorok, ami előny volt a szóbeli vizsgákon (nálunk 90%-ban azok vannak.)

2. Évközben is foglalkozz az anyaggal. Nem naponta kell x órát tanulni, de legalább annyit olvasgasd, értelmezd, hogy ÉRTSD amiről szó van, de vizsgaidőszakban kelljen átrágnod magad először a csomó anyagon.

3. Fontossági sorrendet állíts. Ha vannak csúszós tárgyak (nem tudom ez Erdélyben is van-e, nálunk az a csúszós, épülős tárgy, amit ha nm sikerül abszolválnod, akkor nem vehetsz fel a következő félévekben bizonyos tárgyakat, mert erre a tárgyra épülnének - pl. Matematika 1-re épül a Matematika 2 vagy Bevezetés a bűnügyi tudományokra épül a Büntetőjog 1.)

Érdemes ezekkel évközben többet és intenzívebben foglalkozni.

4. Ha te állíthatod össze az órarendedet, akkor próbáld meg úgy, hogy ne minden egy nap legyen.

Én első félévben azt hittem, hogy hú de jó lesz, pénteken nincs semmim. Hát nem volt jó. Inkűbb mindennap bent vagyok pár órát, de ne csinálj olyat, hogy reggel 8-tól este 6-ig, ha nem muszáj.

5. Még a vizsgaidőszak előtt szerezz be minden anyagot, ami majd kelleni fog. Lehetőleg már szeptemberben vedd meg, kölcsönözd ki, töltsd le, nyomtasd ki stb. a jegyzeteket (vagyis a tankönyveket) és érdemes lapozgaatni is őket, hogy mi hol van.

Remélem, valamennyire hasznos volt a válasz.:)

2016. júl. 26. 17:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Tőled függ hogy osztod be az idődet, én volt mikor év közben is tanultam, így a vizsgaidőszakban kevesebbet kellett, de volt olyan is, hogy félév közben nem tanultam és a vizsgaidőszakban kezdtem el ráfeküdni. Az előbbit ajánlom, jobb folyamatosan készülni. A lakhatásról nem tudok nyilatkozni, mert bejárós voltam, ahogy az erdélyi ösztöndíjrendszerről sem sajnos.
2016. júl. 26. 17:18
 3/3 anonim válasza:

Szia! :)

Melyik egyetemre mész?

Tudnál írni, hogy milyen volt a felvételi eljárás?

Én is terveztem menni szeptembertől, de sajnos közbejöttek dolgok, így halasztanom kell.. :/

2016. júl. 29. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!