Rendornek Nemetorszagban? Kikoltoztem Nemetorszagba (18L) Otthon esti tagozaton jarok gimnaziumba,11. be mennek iden viszont lehet hogy itt folytatnam levelezoi helyett
Otthon is rendeszetire mentem volna utana
Viszont ha itt folytatnam a sulit mit kene ahhoz 10 osztaly utan elvegeznem hogy jelentkezhessek rendortiszti foiskolara?
Ja, értem. Jó hír, hogy már nem követelmény a német állampolgárság, úgyhogy nem redukálódik rögtön 1-re a választási lehetőségeid száma. :)
Mely tartományba mész? Kerestem pár oldalt, hátha segítenek, érdemes böngészni őket:
Hessen:
Niedersachsen:
És még lehetne folytatni. Lényeg a lényeg, kell az érettségi, utána pedig jelentkezned kell a fősulira/egyetemre. Németországban a legtöbb felsőoktatási intézmény megköveteli a TestDaF nyelvvizsga bizonyos szinten való teljesítését külföldieknek ahhoz, hogy egyáltalán tanulhass ott, így érdemes a lakóhelyed szerint szóba jöhető felsőoktatási intézmények honlapjait megnézned.
Tehát érettségi mindenképp kell otthon akkor :/
Azt hittem itt tudom folytatni valamivel és utána tudok jelentkezni
Köszönöm szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!