Amerikai tanulás? Valaki aki szintén ezen gondolkodik?
Én nem. Nem megyek el lebutulni "Amerikába" (gondolom az USA-ra gondolsz).
2010. ápr. 12. 16:54
2/13 A kérdező kommentje:
Még orulok ,hogy nem mész.Már bocs de mégkérlem ,hogy ne negatív emberek írjanak ide.És ezzel most nem akartalak megbántani!
valóban borsos az ára, bár ez nagyban függ attól is, hogy magán vagy állami egyetemről van-e szó.
ha jó nevű intézményben végzel el x félévet, az mindenképp jól mutat nemcsak a magyar, hanem a külföldi munkavállalói önéletrajzokban is, több lehetőséged lesz az állások között válogatni.
első válaszolónak: bizonyos szintjein valóban tud "buta" lenni az amerikai közép- felsőoktatás (bár ez sem általánosságban igaz, hanem egyes iskolatípusokra), más szempontból viszont sokkal gyakorlatiasabb tudást nyújt, mint a magyar. itthon felpumpálnak lexikai tudással és ha nem a most menő sikerszakmák egyikében szerezted a diplomád, akkor pisloghatsz diplomás munkanélküliként. külföldön ez a szórás sokkal kevésbé jellemző.
2010. ápr. 12. 17:06
Én is szeretnék. Most megyek majd egyetemre, és valami ösztöndíjjal jó lenne. Bár még úgy is nagyon drága. Gondoltam még arra az au pair programra, dehát nem vagyok valami háziás, kidobnának az első héten.
2010. ápr. 12. 17:10
2010. ápr. 12. 17:11
6/13 A kérdező kommentje:
Én is gondolkodtam au pair programokon de valszeg en se bírnám mivel a gyerkocokhoz nincs nagyon idegzetem kivéve ha alxanak:D Én eloxor college-ba szeretnék járni járni es majd utánna egyetemre. már találtam is 1et.Írtam csomo sulinak és volt ahol ajánlottak fel osztondíjat is de még ugy is csomot kellet volna fizetnem .Estelge valakinek nincs tapasztalata a kulonbozo osztondíjak megpalyazasaval kapcsolatban?
7/13 A kérdező kommentje:
Igen az iskolafuggo lehet hogy sok iskolában nem adnak olyan lexikai tudást amilyet egy magyar iskolában kapnál de viszont sokkal tobb gyakorlatival gyarapodsz megtanulsz onálosulni ami sztem sok szempontbol fontosabb.Nem veletlenul sok amerikai tini már az erettsegi utan elkoltozik otthonrol sot nem ritka esetben sajat uzletet is nyinak.Szal izlesek es pofonok.Aki nem akar menni az ugyse fog.Én szeretnék.
8/13 A kérdező kommentje:
egyébként én is 20 éves lány vagyok:)
Én is nyitnék üzletet és itt nem a gyakorlatiasság hiányzik, hanem az a tőke amivel a jóléti államok lakói rendelkeznek.
2010. ápr. 12. 17:56
Hallod, szerintem Kanadát is nézdd meg, ott segítik az ott végzettek letelepítés ún. "Canadian experience class" program keretében.
Amiért Kanada előnyös:
- egészségbiztosítás
- sokkal jobb közbiztonság mint az USA-ban
- ha szereted a telet, akkor előnyös
- ha nem ott van Vancouver vagy Victoria, aminek kedvező az éghajlata
- könnyebb a letelepedés
2010. ápr. 12. 19:10
Kapcsolódó kérdések: