Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tanulás Franciaországban?...

Tanulás Franciaországban? Egyetem kémia alapszak, vagy vegyészmérnök?

Figyelt kérdés

1 évet kint leszek előtte legalább, tehát nyelvvel nem lenne gond.

Hogy lehet bejutni? Olyat olvastam, h egy DELF nyelvvizsga kell hozzá, de gondolom a magyar érettségimet nem fogják elfogadni...

Tapasztalatok?

2016. ápr. 19. 09:45
 1/2 anonim ***** válasza:
91%

A magyar érettségit már ezelőtt harminc-negyven évvel ezelőtt is elfogadták, amikor Magyarország jóformán azt sem tudta, mi az az Európai Únió.

Természetesen hivatalos fordítóval kell lefordíttatni. (Volt egy idő, hogy csináltam ilyeneket, de ma már mással foglalkozom, és ennek a licence-át kétévenként újra kellett kérvényezni.)

A legtöbb egyetemi felvételnél pedig nem a nyelvvizsgát nézik, hanem a tudást.

Minimum 14/20 pontot kell elérned.

Nem állítom, hogy ez minden egyetemnél így van, de a legtöbb felvétel ezen az alapon működik.

2016. ápr. 19. 09:54
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!!

Közben olvasgattam a többi kérdést, a többi válaszod is hasznosnak bizonyult :)

2016. ápr. 19. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!