Mennyire reális terv az, hogy érettségi után Oxfordon akarok angol irodalmat tanulni? 17/L
Reális cél.
Hová jársz gimnáziumba? Innen szoktak menni Cambridge-re és Oxfordra.
Egyáltalán nem kell azonnal 50-60 millió forint, ez orbitális baromság.
Nyilván nem 2 font a tandíj, no meg a megélhetés sem, de évi 15000 font fölött jöhet ki, 8000 font körüli tandíjjal. Azt, hogy magyarok számára van-e valamilyen ösztöndíj, nem tudom, de a kevésbé tehetős angolok csökentett tandíjjal járhatják ki.
Olcsónak nem olcsó, de nem lehetetlen.
A Milestone jó, én is jártam hozzájuk. Nekem ugyan nem volt tervem az Oxford/Cambridge, de sikerült bejutnom oda ahova szerettem volna. Az jó kérdés, hogy segítség nélkül is ment volna-e, lehet hogy igen, de sokkal több utánnajárással.
Van pár ismerősöm, aki Milestone segítségével tanul most Oxfordon vagy Cambridge-en, egyáltalán nem lehetetlen oda bejutni. Ha felvettek a Milesone-ba, mondhatni nyert ügyed van, ők tényleg mindent meg fognak tenni, hogy bejuss álmaid egyetemére, és igyekeznek kihozni belőled a maximumot. Sikerült a felvételi?
Egyébként a tanulmányi eredmény és a nyelvtudás mellet sokat számít az egyéb közösségi tevékenységek, sport, tanulmányi versenyek, stb. is, ezekkel lehet igazán kiemelkedni a jelentezők közül.
Anyagiak meg. A tandíj éve 9000 font, amire EU tagként te is fel tudod venni az angol diákhitelt. Oxfordban úgy tudom nem díjazzák a részmunkaidőben való dolgozást egyetem mellett, de viszont van náluk elég sok ösztöndíjlehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!