Ha utolsó kőzépsulis évemet Amerikában töltöm és ott is érettségizek le, milyen lehetőségeim lesznek a kinti továbbtanulásra?
Most elsős vagyok és tervezem, hogy az utolsó évemre összegyűjtök egy éves cserediákprogramra pénzt, és kiutazok. Főleg nyelvtanulás lenne a cél, de nagyon érdekel az a kultúra és a szokások. Ha ott leteszem az érettségit, azt ha jól tudom nem fogadják el itthon. Viszont nem szeretnék itthon is letenni. Van valami mód az ottani egyetemekre bejutni vagy valami egyéb felsőoktatásba (igen, tudom... ebben tájékozatlan vagyok)?
:)
Csináld meg itthon az egyetemet és menj ki PhD-zni :) Vagy csináld meg itthon a PhD-t is és menj ki posztdoktornak egyetemre kutatni :) Mondjuk leszel 30, mire kijutsz, de keresel magyar viszonylatban értékelhető pénzt és a szakterületeden lehet találni ilyen pozíciót, ahová fel is vesznek. Ez mondjuk még elég korai neked középsuli elején :)
De ha PhD-zni mész ki, ott is keresel valami pénzt, ha vállalsz Teaching Assistant munkát, vagyis tartasz laborokat, felügyelsz teszteken, ilyesmi :)
Egyébként szerintem nagy plusz a későbbi felvételiknél, ha már jártál az USA-ban bármilyen suliba, szal ezt ne hagyd ki. Kalandnak is felejthetetlen lesz! Nem pont olyan lesz, mint gondolod, de felejthetetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!