Ha van rokonom/ismerősöm külföldön, és szeretnék
kimenni abba az országba tanulni, ahhoz milyen engedély
kell?
Figyelt kérdés
Franciaország, Svájc, Amerika és Norvégia. Nézegettem ilyen külföldi tanulásos cégeket is, de 300.000-nél kezdődnek az árak :S Ha ismerőshöz/rokonhoz megyek ki, akkor nyilván ingyen van, nem? Max az ellátásért fizetek neki. 15 éves vagyok amúgy
2010. márc. 30. 21:57
1/7 anonim válasza:
Már miért lenne ingyen? Attól, hogy van ott egy ismerös, legfeljebb a szállásért nem kell fizetni, ha az illetö befogad magához, de ez is elég valószinütlen. A tandij meg független attól, hogy abban az országban van-e ismerösöd. rendszerint az ottani állanpolgároknak is kell fizetni, akkor neked miért ne kellene?
2010. márc. 30. 22:10
2/7 anonim válasza:
Ha most olyan tanfolyamra gondolsz mint a Katedra akkor konrétan pont ugyanúgy mindent kifizettetnek veled. A többinél nyered a szállás költségét (ha sikerül az ismerősöddel megeggyezni hogy ingyen lehetsz ott, vagy beszálsz a rezsibe vagy mittudom én). De logikus, külföldön sem oktatnak ingyen, sőt kint már régóta semmi sem ingyenes. Amerikában már a középiskola is fizetős sőt asszem már az álltalános is csak attól függően melyik iskola más a költség (szar suli totál megfizethető a menő suli meg nem).
2010. márc. 30. 22:14
3/7 anonim válasza:
Nincs ingyen, a fogadocsaladok sokszor nem is kapnak semmit, ez a 300k nem a szallast+ellatast foglalja magaba
2010. ápr. 2. 10:08
4/7 anonim válasza:
utolsónak:
hülyeséget beszélsz, a saját családtagjairól van szó, akik kinn élnek..
2010. ápr. 3. 14:18
5/7 anonim válasza:
Te beszelsz hulyesegeket, a cserediak programoknal ill. nyelvtanfolyamoknal a fogadocsaladok nem mindig kapnak penzt, tehat ha ilyen program keretein belul megy ki, akkor is ugyanugy kell fizetnie, ha rokonokhoz megy ki.
Talan tajekozodj, mielott beszelsz.
2010. ápr. 3. 17:13
6/7 anonim válasza:
tájékozódtam hidd el, sőt voltam már kint többször is..
lehet kérni csak oktatást is mindig.
2010. ápr. 3. 17:52
7/7 anonim válasza:
svàjcban csak ugy maradhatsz ha melozol is. akkor kapsz papirt h maradhatsz fel eve. azan egy evre. (es a papir bizony penzbe kerul) es kozbe tanulni is. hat en nem tom. ha van ott csaladod vagy legalabb ismerosod akkor talan menne a dolog.
franciaba nem mennek, norvegiat nem tudom. amerikaba meg felet nem tanulod meg mint amit otthon tanitanak. szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!