Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Továbbtanulási lehetőségem...

Továbbtanulási lehetőségem nyílt Németországban, de hogyan válasszam majd meg, hogy milyen szakmai pályára orientálódjak majd?

Figyelt kérdés

Amint említettem a szeptemberi tanévet már kint fogom folytatni, (németül január óta tanulok, haladok vele úgy érzem. Tanárhoz járok heti kétszer) és ez olyan iskola, ahol olyan órarendem lesz, amiben olyan óráim lesznek, ami szükséges például egy informatikusnak. A felvi.hu-n kitöltött teszt jobbára mérnöki, fogorvosi,állatorvosi,fizikus,biológus és informatika felé (például info-bionika, szoftverfejlesztő informatikus) terelne. Vártam a segítséget, hogy szűkíteni tudjam a kört, de mivel minden olyan pályát felsorolt, amik nagyon tetszenek, így hát nem jutottam messzire. Végül az állatorvosi, szoftverfejlesztő informatikus, mérnök informatikus, molekuláris biológia, biomérnöki és info-bionika maradt a választási listámról, amiket (miután utánuk olvastam) szívesen tanulnám és helyezkednék is el bennük, de nem tudom, hogy Németországban mekkora lehetőségem van őket tanulni, a piac mennyire van tele például az informatikusokkal, félek, hogy túl magasra tenném a mércét esetleg. Ezen kívül az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz egy német középiskola?

Válaszodat előre is köszönöm,

Inez

2016. febr. 16. 23:50
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!