Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Van esélyem külföldön továbbta...

Van esélyem külföldön továbbtanulni valahol? (egyetem)

Figyelt kérdés

18 éves és vagyok kb semmilyen anyagi támogatásra nem számíthatok. Felsőfokú angol nyelvvizsgám van és pénzügyre vagy gazdmenedzsmentre szeretnék menni. Hollandiában születtem ha ez számít valamit.

Milyen országba és milyen egyetemre mehetnék továbbtanulni, ahol támogatnák az ellátásomat is (ha van ilyen)? Mennyire magasak itt a követelmények? Hol/hogyan jelentkezhetek?

Fontos lenne úgyhogy csak komoly válaszokat légyszi. Köszi mindenkinek :)

2016. febr. 7. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Én akkor maradnék Magyarországon a helyedben, ösztöndíjjal, esetleg diákhitellel el tudod végezni a sulit.
2016. febr. 7. 11:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, az eredeti terv az az volt, de belegondoltam, hogy ha a migránsokat ilyen összegekkel támogatják havonta akkor csak adnak a diákoknak is valamennyit külföldön.
2016. febr. 7. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Még ha van is valamennyi ösztöndíj, szinte mindenhol van tandíj, ami nem kevés, és akkor még valahol élned, enned is kell. Suli mellett csak part time munkát tudsz vállalni, abból egy nyugat-európai országban nem élsz meg egyetemistaként.
2016. febr. 7. 12:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Sok országban ingyenes a felsőoktatás pl Svédországban vagy dániában, azzal nincs gond, az ellátásommal annál inkább.
2016. febr. 7. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor próbálj dolgozni mellette, esetleg diákhitel.
2016. febr. 7. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Skóciában is ingyenes az első diploma. Part time munkát lehet szerezni mellette, sokan ebből élnek meg. Szóval nem egy lehetetlen dolog. Az egyetemek honlapján nézz szét, van amelyik ad ösztöndíjat, de azt kizártnak tartom, hogy olyat tudna bármelyik is adni, ami a teljes megélhetést fedezi.
2016. febr. 7. 18:54
 7/7 anonim válasza:
Szia! Én svéd egyetemekben vagyok érdekelt. Ott egyetem mellett nyugodtan dolgozhatsz is. Tapasztalatom sajnos nincs viszont én úgy tudom, hogy internetes felületen lehet jelentkezni, úgy hogy van egy központi oldal ahova regisztrálni kell és ott lehet bejelölni, hogy melyik egyetemre szeretnél jelentkezni, az adott országban.
2016. febr. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!