Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » A külföldön való MSc szerzés...

A külföldön való MSc szerzés milyen előnyökkel jár az itthoni munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés
Tehát gondolom gyorsabbak kapnék munkát, de azon kívül, esetleg fizetésbeli különbség is lehet, kaphatok-e ezért több pénzt, hogy egy jó külföldi egyetemen szereztem a diplomám?
2016. jan. 8. 20:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Jól mutat az önéletrajzban, és a felvételiztető abból fog kiindulni, hogy nagyon jól beszéled azt a nyelvet, amilyen nyelven 2 évig MSC-én tanultál külföldön. Ez mindenképpen előny, mondjuk egy műszaki / természettudományos / gazdasági diploma esetén.

Lehet hogy valamivel több lesz a fizetésed, de jellemzően megvannak határozva a bérsávok egy nagyobb vállalaton belül, és akárhol is diplomáztál, te akkor is pályakezdő leszel, szóval nem fogsz jelentősen többet kapni, mint más pályakezdő társaid ugyanannál a cégnél hasonló pozícióban és tapasztalattal.

Biztos vannak olyan diplomák is, ahol viszont nem sok pluszot fog jelenteni, ha mondjuk már eleve nehéz belőle elhelyezkedni magyarországon, vagy pl. anglisztika szakos szerintem hiába végzi a mesterképzést angliában, nem fog utána sem könnyebben elhelyezkedni itthon.

De nem is értem, egy külföldi MSC után miért lenne cél hazajönni? 10-ből 8 ember a külföldi MSC elvégzése után inkább odakint próbálna elhelyezkdeni.

2016. jan. 10. 16:02
 2/2 A kérdező kommentje:

én is kint akarnék maradni, sőőőőőőőt :DDD lehet csúnyán néznének rám de haza nem jönnék, ezekhez a fizetésekhez, körülményekhez, mikor akkor msc alatt 2 évig már akklimatizálódtam is az adott országhoz, szóval el is tud(hat)nék helyezkedni

csak felvetődött bennem, mert volt ismerősöm aki külföldi msc után hazajött, és hogy vajon miért, ennyi előnnyel jár-e

meg szülők mondják nekem hogy "jaj a külföldi msc-vel majd tök jól eltudsz itthon helyezkedni"... én meg így hogy itthon miért is?

ezért voltam rá kíváncsi hogy ez hogy is van, mert ha jobb pozíciókat érhet akkor tán tán, de így hogy csak könnyebb elhelyezkedést (a nettó 180-220as fizuhoz) az nem vigasztal

köszi ment a plusz

2016. jan. 10. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!