Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tanulás Németországban (középi...

Tanulás Németországban (középiskola)? Mit tegyek? Többi lent

Figyelt kérdés
Nos, a szüleim kiköltöztek és szeptembertől én is megyek utánuk, de félek. Elkezdtem tanulni a németet, angolból elégé jónak érzem magam, így szavak megtanulása, nyelvtan jobban megtanulom (jobban megy, mint gondoltam eddig). Attól félek a legjobban, hogy nem tudok majd beilleszkedni. Nehezen illeszkedek be, itt is magyarban kellett két év. Annyira fognak hiányozni a barátaim és itt már csak kettő évem lenne. Na és továbbtanulás. A tanári pálya, az orvosi és az informatikai pálya érdekel a legjobban, de ezekben így hogyan tudnék elhelyezkedni majd? Nem szeretem, ha nem látom előre nagy vonalakban és nem érzek biztos pontokat a jövővel kapcsolatban és most nem látok, nagyon nem. Mit tegyek?
2016. jan. 5. 21:03
 1/2 anonim ***** válasza:

A beilleszkedéssel nem lesz baj mert a németek többnyire jól tolerálják a külföldieket (mivel nagy részük külföldi :))és

szerintem a továbbtanulástól se tarts mivel sok jó egyetem, főiskola van Németországban. Egyedül a nyelvet tanuld de nagyon mert arra szükséged lesz.

2016. jan. 6. 18:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Igen azt tanulom, már találtam tanár is már csak azt kell megbeszélnem vele, hogy mikor kezdjünk neki. Meg próbálok pl a doulingo-val is tanulni szavakat, vettem német szavakat tartalmazó könyveket is
2016. jan. 6. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!