Ha bekerülnék az UWC-be és visszajönnék Magyarországra egyetemen tanulni (BME vagy De) annak a pontszámítása és egyéb dolgai hogyan mennének?
Egyáltalán mehetnék azután egyetemre? Építészmérnök szeretnék lenni és nem tudom, hogy hol lehetne utána nézni ennek(néztem az uwc magyar oldalan meg videokat a youtubeon de nem nagyon talaltam kielegito valaszokat)
Szóval:
-Pontszámítás
-Lehet-e ott tanulni
-Egyaltalan ilyen komolyabb dolog (építészmérnök + inkabb maradjak-e)
-Vagy maradjak ott egyetemen
-Művészeti egyetem?Kint vagy itthon Uwc után
Tudom , hogy sok, de nagyin érdekelne ez a téma
A válaszokat előre is köszönöm :)
A UWC nemzetközi érettségit ad, amit elfogadnak Magyarországon is (itthon is lehet nemzetközi érettségit tenni, Pesten a Karinthy gimiben).
Természetesen felvételizhetsz majd építészmérnöknek, vagy bárhová, a lényeg, hogy a megfelelő tárgyakból legyen majd meg az érettségid - pont úgy, mintha itthon csinálnád.
Egyébként ritka, hogy a kijutott tanulók hazajönnének egyetemre, de nem lehetetlen.
Az IB elfogadása a felsőoktatási felvételi eljárásban az elmúlt években kedvezően változott. A pontos feltételeket és az elfogadott tárgyakat mindig a felvi.hu oldalon találod meg.
Az IB-val rendelkező diákokat ugyanazok a jogok és kötelezettségek illetik meg, mint a magyar érettségivel rendelkezőket. A pontszámítás évről évre változhat, de az elfogadás ténye (most már) változatlannak tűnik.
A UWC-diákok nagyobb része egy ideje valóban külföldön folytatja a tanulmányait, de nem kizárt visszajönni egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!