Ciki, ha valaki csak 21 éves korára szerzi meg az érettségit?
Nem ciki. Van aki csak negyven évesen érettségizik (azért ne várj addig). Unokatesóm 22 lesz, mire elkezdi az egyetemet. Az előttem szólónak igaza van. Még jobban is jársz ezzel, mert legalább a szakmaválasztásnál érettebb leszel. Én 18 voltam talán, mikor érettségiztem és mostanában gyakran érzem úgy, hogy rosszul döntöttem, hogy beleugrottam a dologba anélkül, hogy tudtam volna mit is jelent. Persze ez még nálad is előfordulhat, mindenesetre több időd volt ezen gondolkozni. Én ha eszembe jutott volna halasztottam volna egy évet egyetem előtt, hogy rendesen átgondoljam és nyelveket tanuljak, esetleg kimenjek külföldre bébiszitternek, vagy ilyesmi... Semmiről nem vagy lekésve. Csak, hogy még egy példát mondjak: egyik barátnőm egyidős velem (22) és most szeptemberben kezdett bele egy új szakba. Az előzőt három évig csinálta, de rájött, hogy az nem neki való, úgyhogy ott hagyta. Becsülöm a bátorságáért. Így most ő is ott tart, ahol akkor tartana, ha 21 évesen érettségizett volna le. Persze tapasztaltabb lett, mert munkát is vállalt és tényleg nem ellébecolta az elmúlt éveket, na de hát mégis nagy lépés ez.
Szóval mindent bele, sok sikert az érettségihez.
Nemhogy ciki, sőt! Ha valaki "nehezített" helyzetben mégiscsak végigküzdi a sulit, vagy bármilyen más feladatot, az dicsőség!
Nehezített pályán sokkal nagyobb dicsőség a győzelem! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!