Németországi és ausztriai továbbtanulással kapcsolatos kérdéseim vannak. Írnátok nekem információt a külföldön tanulással kapcsolatban?
18 éves lány vagyok. Egy közgazdasági szakközépiskolába járok, azon belül idegenforgalom szakon vagyok, ami 5 éves, szóval ezzel együtt 2 évem van még. Ez az 5 év nem ad szakmát, csak érettségit, sajnos.
Érettségikor emelten fogom a németet csinálni, mert imádom és megy is, és ezzel a nyelvvel szeretnék foglalkozni.
Tud valaki valami jó ausztriai vagy német fősulit, ahova azért nem olyan nehéz bekerülni sem és annyira nem megerőltető? (idegenforgalom féle vagy valamilyen irodai munkára felkészítő szak érdekelne)
És akinek van tapasztalata a kinti tanulásról, az leírná hogy mi hogyan működik? Bekerülés,költségek,szakok,szállás,tanmenet stb.
Van facebookon egy csoport MDE-VUS. Lépj be oda, ott hasonló érdeklődőknek válaszolnak. Egyébként Ausztriában még ingyenes az oktatás, és semmilyen felvételi nincs (csak egyes szakoknál: orvos, pszichológus, művészeti szakok stb.), ezért elég csak egy érettségi (az lefordíttatva hitelesítve), és egy középfokú nyelvvizsga (ÖSD vagy GOETHE). Szemeszterenként kell kb. 18 EUR-s "adminisztrációs"-díjat fizetni, szállás: Studentenwohnheim vagy WG (Wohngemeinschaft) vagy lakás. Ez függ a pénzkeretedtől és az igényeidtől...
Mivel nincs felvételi ezért van egy STEOP nevezetű vizsga rendszer az első évben, amin ha elhasalsz 2 próbálkozás után is, akkor nem folytathatod a szakot tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!