Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi továbbtanulás szülői...

Külföldi továbbtanulás szülői segítség nélkül?

Figyelt kérdés

Külföldön szeretnék továbbtanulni, viszont nekem kellene fedeznem a megélhetésemet. Jó tanuló vagyok, szerintetek érdemes így megpróbálni? Egyáltalán össze lehet keresni ennyi pénzt diákmunkával? Ha igen, akkor melyik országban?

Mennyire nehéz diákmunkát szerezni?

2015. szept. 5. 07:50
 1/2 anonim ***** válasza:

külföld alatt mit értesz? olyan helyre menj ahol tudsz ingyenes tanulni.mert bármennyire is csábító pl anglia,hogyha belegebedsz a tandíjba és úgy se jön össze

szóval elég csak a lakbérre (társakkal) és a kajára,jegyzetekre gondolni,az is drága.

akkor éri meg kint tanulni,hogyha ott akarsz később dolgozni..akkor nagy előny

am igen, lehet szülők nélkül.

pl tudok valakit aki au pairkedik,bentlakással egy gazdag családnál. nem kap fizetést,de cserébe ott lakhat és ehet+ járhat egyetemre , nem kell egésez nap a pulyákkal lennie.. ez korrekt nagyon

2015. szept. 5. 11:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Skóciában például ingyenes az első diploma, de ha Angliába mész, akkor se fogsz a tandíjba belegebedni, ugyanis fel lehet venni diákhitelt, aminek elég kedvezőek a feltételei. Diákmunkákat ott elég könnyen lehet szerezni, abból elég jól el lehet tartani magad. Ösztöndíjra is lehet esélyed, ha jó tanuló vagy, de ez egyetem függő, hogy melyik mire és mennyit ad. Én kapok majd ösztöndíjat, pusztán a jó érettségi eredményemért, ez azonban nem elég az egész éves megélhetésre, de sok segítséget nyújt.

Megpróbálni mindenképpen érdemes, hatalmas lehetőség. Ha itthon akarsz elhelyezkedni még úgy is, hiszen az hogy kint tanultál a munkáltatók szemében felér egy 100%os biztosítással, hogy beszélsz angolul, és hogy jól is beszéled a nyelvet.

2015. szept. 6. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!