Jelentkezés UCAS-on keresztül?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeptemberben leszek végzős és egy ideje azon gondolkozom hogy külföldön tanulok tovabb és ezzel kapcsolatban azt szeretném megtudni hogyha UCAS-on keresztül jelentkezek egy angliai egyetemre akkor a gimnaziumnak (ahova járok) szólnom kell? Ha nem szólok akkor értesíteni fogja az iskolámat akármelyik egyetem vagy az UCAS? Őszintén nem szeretném ha a sulim megtudná mert tudom hogy elítélnének és hátráltatnának. A másik kérdésem: Ha Life Science&Medicine-en belül választok szakot (physiotherapy) akkor nekem október 15.-ig vagy január 15.-ig kell jelentkeznem? Mindenkinek köszönöm, aki válaszol. :)2015. aug. 15. 16:27
1/1 anonim válasza:
Nem fogják értesíteni az iskoládat, teljesen függetlenül megy tőle, csak az angolok jelentkeznek iskolán keresztül neked, mivel külföldi vagy egyénien kell, DE, a jelentkezés legfontosabb részei ugye a saját magadról írt motivációs levél ami oké nincs hozzá köze az iskolának, de ugye kell egy ajánlólevél amit egy tanár ír ugye magyar iskolák esetében ez leginkább csak az angoltanár lehet. Nem akarlak rögtön magyarkodásra biztatni de hacsak nem valami Oxford vagy Cambridge a cél (de lehet még azok sem csak ugye azok a legfinnyásabbak) akkor egyáltalán nem fognak az ajánlólevél író felkeresésével foglalkozni így akár egy különtanár vagy akár saját magad is megírhatod és behazudod hogy az iskolában dolgozik..nyilván jobb ha olyan viszonyban vagy a tanárral akkor megkéred de ha nem csak mondom (saját tapasztalat). Mert pl én megkértem az iskolai angoltanárom megírta és anélkül elküldte hogy megmutatta volna előtte , utólag megmutatta na és olyan igénytelen munka volt, hogy győztem pánikolni és telefonálni az UCAS-nak hogy töröljék na és akkor megírattam a külön angoltanárommal és ő megadta nevét telefonszámát és odaírtam, hogy az iskolámban dolgozik így ennyi volt a hazugság de mint mondtam senkit nem érdekelt a dolog pedig nem gagyi helyekre jelentkeztem nyilván nem Oxfordra de na. A jelentkezési határidő nagyon ritka esetben okt 15 így valószínűleg neked is január lesz de azért nézz utána az egyetemek honlapján vagy UCAS on tuti hogy fenn van az adott szaknál azt hiszem csak a művészeti szakoknál meg oxfordnál október de ez nembiztos egyáltalán de biztos fenn lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!