Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan mehetnék magyar gimnázi...

Hogyan mehetnék magyar gimnáziumból amerikai egyetemre?

Figyelt kérdés
Nagyon szívesen tanulnék Amerikában, csak nem tudom mit kell tennem, hogy jelentkezhessek amerikai egyetemre úgy, hogy az elejétől a végéig ott tanuljak, ne csak ilyen csereprogram szervezésében szemesztereket.

2015. aug. 6. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
Ha ezt itt kell megkérdezned akkor sehogy.
2015. aug. 6. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
33%
gimnáziumból kb sehogy se fogsz,ha csak nincs baromi sok pénzetek (gondolom ösztöndíjas képzésre akarsz menni). Itthon végezz el legalább egy bsc-t,kitűnő eredményekkel azon a szakon,amit akarsz és azon az egyetemen,amin a legjobb az adott szak. Publikálj,kutass és minimum az angol felsőfok. Ezek után gondolkozhatsz egy msc/phd-ban az usában.
2015. aug. 7. 00:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam igazából, de reménykedtem, hogy esetleg valaki tud valamit
2015. aug. 7. 00:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Tényleg sok pénz kell, de ha tehetséges vagy, jól tanulsz, esetleg lehet esélyed ösztöndíjra, szerintem érdemes megpróbálni. Nekem tanárom, akinek kint tanult a lánya, azt mondta, hogy érdemes olyan egyetemeknél "kopogtatni", amelyiknek sok pénze van, mert azoknál valószínűbb, hogy adnak ösztöndíjat. Viszont csinálnod kell SAT-t, sima magyar érettségi nem jó.
2015. aug. 7. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Szerintem semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. :) A minap a bankban egy srác a szüleivel együtt egy ügyintézővel diskurált. Pénzt utaltak át, és amikor mondta a srác, hogy hova, na akkor mindenki oda nézett a teremben. :D Ha érdekel jobban a téma, nézz szét ahelyett, hogy itt kérdezgetsz. Egyrészt egyesek borzasztó beszűkült látásmóddal rendelkeznek vagy nem is tudnak semmit és írnak valamit amit hallomásból hallottak.

[link] - itt egy oldal, nézz szét.

Amúgy hány éves vagy? Csak akkor vágj bele a dolgokba, ha tényleg tudod, mivel jár Amerika és tudod, nem fellángolás a részedről. Én pl. régen cserediák akartam lenni, persze nem lettem és már nem is lennék. Elmúlt az Amerika korszakom. :) Most Anglia korszak van, de ez sokkal reálisabb cél minden szempontból, esetleg neked is ajánlom ezt.

Egyébként ha részletesen tudni szeretnéd a jelentkezéssel járó procedúrát, leírom neked szívesen.

17L

2015. aug. 7. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kellett lepontozni a válaszomat,ez a valóság,tapasztalatból tudom. Abból indultam ki,hogy a kérdezőnek nem tartozik a leggazdagabb 1%-ba és valamelyik neves egyetemre akar menni. Nem lehetetlen persze úgy se,de ahhoz olyan eredményeket kell elérni középiskolában nemzetközi szinten,hogy ha ilyent elért volna a kérdező,akkor nem tenné fel a kérdést,mert már valaki megmondta volna neki.
2015. aug. 7. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Most nézem a linket,amit az egyik válaszoló meghivatkozott. Az alapján is azt mondom,hogy itthon érdemesebb egy bsc-t megcsinálni. Kb 1-2 ami ezek közül középiskolásoknak való, a többi posztgrad képzés.

Én is ismerek több olyan hallgatót/vagy már oktatót (egyetemről),akik amerikában tanultak,de szinte mindegyik csak a doktorira ment ki,mert bsc/msc alatt már ki lehet olyan kapcsolatrendszert építeni,amivel nem azt mondom,hogy pofon egyszerű kijutni,de meglehetősen könnyebb (és phd-n fizetnek is legalább).

2015. aug. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!