Hogyan mehetnék magyar gimnáziumból amerikai egyetemre?
Szia!
Szerintem semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. :) A minap a bankban egy srác a szüleivel együtt egy ügyintézővel diskurált. Pénzt utaltak át, és amikor mondta a srác, hogy hova, na akkor mindenki oda nézett a teremben. :D Ha érdekel jobban a téma, nézz szét ahelyett, hogy itt kérdezgetsz. Egyrészt egyesek borzasztó beszűkült látásmóddal rendelkeznek vagy nem is tudnak semmit és írnak valamit amit hallomásból hallottak.
[link] - itt egy oldal, nézz szét.
Amúgy hány éves vagy? Csak akkor vágj bele a dolgokba, ha tényleg tudod, mivel jár Amerika és tudod, nem fellángolás a részedről. Én pl. régen cserediák akartam lenni, persze nem lettem és már nem is lennék. Elmúlt az Amerika korszakom. :) Most Anglia korszak van, de ez sokkal reálisabb cél minden szempontból, esetleg neked is ajánlom ezt.
Egyébként ha részletesen tudni szeretnéd a jelentkezéssel járó procedúrát, leírom neked szívesen.
17L
Most nézem a linket,amit az egyik válaszoló meghivatkozott. Az alapján is azt mondom,hogy itthon érdemesebb egy bsc-t megcsinálni. Kb 1-2 ami ezek közül középiskolásoknak való, a többi posztgrad képzés.
Én is ismerek több olyan hallgatót/vagy már oktatót (egyetemről),akik amerikában tanultak,de szinte mindegyik csak a doktorira ment ki,mert bsc/msc alatt már ki lehet olyan kapcsolatrendszert építeni,amivel nem azt mondom,hogy pofon egyszerű kijutni,de meglehetősen könnyebb (és phd-n fizetnek is legalább).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!