Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Diszkalkuliával angliai suliban?

Diszkalkuliával angliai suliban?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem a középiskolát Skóciában, viszont diszkalkuliám van(számolási zavar)amit még ált.suliban szűrtek ki és azóta nem osztályozhatnak matekból és nem is kell érettségiznem belőle másik tantárgy választható.Az a kérdésem, hogy szerintetek ott is ugyanúgy ér a felmentésem és nem kell majd belőle érettségiznem? Mert ha nem mentenek fel akkor le sem tudnák érettségizni így hiszen számokat is összetévesztek sokszor.

A másik: volt egy gerincműtétem ami miatt testnevelésből is felmentést írt az orvosom örökre mert életveszélyes a csavarok miatt. Csak ilyen nagymamás gyógytornát csinálhatok magamtól.

Ez a felmentés is ugyanígy járna?

Valaki nyugtasson meg :D köszönöm

2015. aug. 1. 06:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Dyscalkuliából nem fognak kint felmenteni a magyar szakvélemény alapján. Legfeljebb, ha kint csinálnak egy vizsgálatot és abban is azt állapítják meg, hogy tényleg dyscalkuliás vagy. Egyébként azt még nem is tudhatod, hogy nem kell majd belőle érettségizned, hiszen addig legalább egy kontrollvizsgálatra el kell majd menned!

A másikat nem tudom, de gondolom, hogy orvosi papírokkal más a helyzet. Az egyértelműbb, mint egy pedagógiai vélemény.

2015. aug. 1. 08:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Szerintem csak nem olyan szemetek mivel én 5.osztály óta nem tanulok matekot csak fejlesztésre járok, most voltam 9.-es itthon. Azóta minden tanévben volt kontrollom. A diszkalkulia meg nem múlik el magától. Szerinted elvárnàk hogy így érettségizzek? Matekból én csak összeadni, kivonni, szorozni, osztani tudok ezeket is baromi lassan semmi más. Itthon azt se érettségiztetik akit egy-két évre mentenek fel matekból mivel lemaradt az anyaggal, lehet választani másik tantárgyat. Én azt hittem angliaban is ugyanígy van. Mindegy azért köszönöm😊
2015. aug. 1. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!