Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek? Ti mit tennétek...

Szerintetek? Ti mit tennétek a helyében?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm még februárban kezdett egy 4 hónapos nyelvi képzést, amellyel B1 szintet ért el most június 26.-n, és tett egy TELC nyelvvizsgát. Ez egy Németországi duális képzés, ahol a tanulónak SEMMI költsége nincs, és bármikor kiléphet, mindenféle következmény nélkül. Egy idősgondozási szakmában indult csak most idén ez a képzési program, tehát most nem lehetett választani. Jövőhét pénteken indulnának Berlinbe, egy 6 hetes gyakorlatra (próbaidőre) és akinek a 6 hét után aláírnak, annak szeptember 1.-től indulna a 3 éves képzés, havi 818€ ösztöndíjt kapnak, most ha kimennek júniusban, pedig 1226€-t kapnak, amiből már levontak mindent, tehát ennyi marad kézben. Viszont fél az egésztől, nem tudja elképzelni hogy Ő hogy fog kint majd minden nap németül beszélni, megértetni magát és megérteni másokat. Illetve nem tudja hogy-hogy tudja itt hagyni a megszokott dolgokat. Viszont szeretné is csinálni, mert itthon nagy lehetőségek nincsenek. Ti mit tennétek a helyében? Én mondtam neki hogy menjen ki, és legalább ezt a 6 hetet nézze meg hogy milyen. Szerintem nagy hiba lenne kihagyni, úgy, hogy meg sem nézi az ember hogy milyen lenne kint. Szerintetek?
2015. júl. 5. 17:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Egyetertek. Menjen! Mit veszit?
2015. júl. 5. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!