Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Aki Angliában tanul: számítana...

Aki Angliában tanul: számítanak a jegyek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok rossz tanuló, de idén félévkor lecsúsztam 4,3 -ra, mármint átlag tekintetében. Tudom, milyen irányba szeretnék haladni, számtalan angol egyetemnél körülnéztem, megvannak az adottságaim, a motivációm is a pályához. A nyelvek nagyon jól mennek, idővel majd teszek IELTS-et, szerintem az érettségivel sem lesznek gondjaim. Bizonyos tantárgyak viszont valami égtelen szarul mennek - fizikából, kémiából kettes-hármas vagyok, a matekom is hasonló, de azt majd felhúzom. Lévén a kinézett egyetemem művészeti, nem hiszem, hogy sokat néznék a reál jegyeimet, de mégis, számít ez valamit felvételinél?

2015. márc. 13. 22:34
 1/4 anonim ***** válasza:

"számtalan angol egyetemnél körülnéztem"

Akkor mi a kérdés?

Most vagy megnézted vagy nem.

Logikusan én azt mondanám, hogy igen számítanak a jegyek, mert ugye nem vesznek fel oda bárkit.

Viszont ha olyan helyre mész ami a szüleidnek havonta sok-sok 10 ezrébe kerül, akkor meg tök mindegy, hogy miből milyen jegyeid vannak.

2015. márc. 13. 22:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd meg a felvételi követelményeket.
2015. márc. 14. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Angliában nem érettségi van hanem un. A-levels. Ez ennyivel jobb hogy nincs kötelező tantárgy. Ha megvan ebből a megfelelően magas (Minden egyetem előre kiírja) jegyed a szükséges tantárgyakból akkor már az interwiev és a motivációs levél, tanári vélemény stb. dönt.

Persze nem kell A-levels elég egy érettségi. Sok egyetem oldalán írják is, hogy milyen érettségi kell. Általában kicsit elnézőbbek, mivel muszáj egy csomó tárgyat felvenni. (Tehát ha pl. egy tárgyra szín 5-ös 3 tárgyas A-levels kell, akkor érettségibe becsúszhat 1-2 négyes mert ott lesz 4-5 vagy még több tantárgy.)

2015. márc. 16. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:
ha a művészeti egyetemnek saját felvételije van, ahova mappát viszel, akkor nem hinném, hogy sokat számítanak a jegyeid.
2015. máj. 10. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!