Aki Angliában tanul: számítanak a jegyek?
"számtalan angol egyetemnél körülnéztem"
Akkor mi a kérdés?
Most vagy megnézted vagy nem.
Logikusan én azt mondanám, hogy igen számítanak a jegyek, mert ugye nem vesznek fel oda bárkit.
Viszont ha olyan helyre mész ami a szüleidnek havonta sok-sok 10 ezrébe kerül, akkor meg tök mindegy, hogy miből milyen jegyeid vannak.
Angliában nem érettségi van hanem un. A-levels. Ez ennyivel jobb hogy nincs kötelező tantárgy. Ha megvan ebből a megfelelően magas (Minden egyetem előre kiírja) jegyed a szükséges tantárgyakból akkor már az interwiev és a motivációs levél, tanári vélemény stb. dönt.
Persze nem kell A-levels elég egy érettségi. Sok egyetem oldalán írják is, hogy milyen érettségi kell. Általában kicsit elnézőbbek, mivel muszáj egy csomó tárgyat felvenni. (Tehát ha pl. egy tárgyra szín 5-ös 3 tárgyas A-levels kell, akkor érettségibe becsúszhat 1-2 négyes mert ott lesz 4-5 vagy még több tantárgy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!