Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Színész szeretnék lenni...

Színész szeretnék lenni Amerikában. Úgy tudom, hogy hiába végzem el a Színművészetit itthon, ott az nem érdekli őket. Kint milyen iskolák vannak? Hogyan érdemes megpróbálni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 3. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán alap lenne, hogy anyanyelvihez közelítő nyelvtudásod legyen, mert addig nem is érdemes beszélni erről. Másrészt millióan szeretnék ugyanezt. Szerinted min múlik, hogy valaki befut?
2014. dec. 3. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:

1#: Tudom, hogy sokan szeretnének azok lenni és hogx amyanyelvi szinten kell az angolt beszélni. Ezekkel teljesen tisztában vagyok, ahogyan a saját magammal is. Ha van arra lehetőség, hogy kint tanulhassak akkor bármeddig képes vagyok elmenni azért.

Ezért kérdeztem azt, hoy konkrétan ez hogyan lehetséges. Hogy miként mennek kint a dolgok a színművészet tanulásával illetve a filmes jelentkezésekkel kapcsolatban.

2014. dec. 4. 16:48
 3/7 Singham ***** válasza:
41%

Azt ugye tudod, hogy USA-ba baromi nehéz kijutni legálisan? Álomnak szép meg minden, de reálisan nézve nagyon kicsi az esély, hogy ki tudj jutni. Ez még ráadásul csak a kijutás.

Színészkedni meg több szinten is lehet. Amatőr, színházi, amatőr filmszínész meg a hollywoodi sztár. Az amatőrre van esélyed, a többihez baromi nagy kapcsolat rendszer kell. Nem kell hinni a tündérmesékben, a legtöbb hollywoodi sztár azért került be a filmiparba, mivel kb. a fél filmes világot ismerte.

Egyszóval: lehet nagyon rosszul fog hangzani neked, de 0 és 1% között van esély arra,hogy megvalósul az álmod.

2014. dec. 4. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit tudok javasolni, hogy sok-sok szinesznek olvasd el a tortenetet (wikin vagy imdbn) hogy lasd, ok hogy csinaltak. Olvass olyan magyar szineszekrol is akik mar szerepeltek vmi amerikai produkcioban. Nem kell a spanyol viaszt feltalalnod, csak utanozni azokat, akiknek mar sikerult. Oroszlany Szonja, Kamaras Ivan, most csak ez a ketto ugrik be, akiket nagy "halivudi" filmben lattam es ismert magyarok. Ok hogy csinaltak? Ezt deritsd ki. De rajtuk kivul van meg tobb is.

Nem eleg a tehetseg, ismeretseg es bazi sok szerencse is kell. Van egy magyar szinesz srac, aki otthon irto befutott es talalkoztam vele, amikor Hollywoodban probalkozott. Valami kis kezdeti szinhazi produkcioban vett reszt, be is mutattak egy darabot, ami eleg idegesito volt, raadasul nem vmi meno szinhazban, hanem vmi poros padlason, aztan nem jott ossze a sracnak es elment masik orszagba. Pedig o tenyleg tehetseges, de ez itt nem volt eleg.

Az igazsag az, hogy igazan megszalottnak es elhivatottnak kell lenned, hogy tenyleg vegigcsinald es fokent szerencse, hogy be is fuss, de nagyon fontos, hogy mellette legyen vmi szakmad, amibol meg tudsz elni.

Amikor Hollywoodban laktam az utcank vegeben volt egy epulet, ahol ilyen meghallgatasokat tartottak. En csak annyit lattam az egeszbol, hgy mikor hajnalok hajnalan (meg hideg es sotet volt) mentem dolgozni, azok a szerencsetlenek mar sorba alltak. Tobb szazan! Aztan abbol kivalasztanak atlagban kb. 2-10 embert, attol fugg milyen filmrol van szo. A tobbi meg mehet haza es ujabb nap eltelt hogy nem csinalta meg a szerencsejet es melobol is elkesett, mert azert dolgozni kell. A legtobb ilyen kulimunkat vegez mert mashoz nem ertenek, vagy mert tul nagy muvesznek tartjak magukat, hogy normalis allast betoltsenek.

Az atlagember azt latja, aki befutott, aki a legutobbi premieren csiliviliben pozol, azt a tobbszazezer szerencsetlent senki nem latja, akik 5,10 akar 50 meghallgatasra is elmennek es a kutya nem valogatja be oket es pincerkedesbol, takaritasbol elnek egyik naprol a masikra. A baj az, hogy ezekkel Dunat lehet rekeszteni, ezert olyan nehez, hgoy sikeruljon, mert orrverzesig telitett a piac.

2014. dec. 4. 21:25
 5/7 anonim válasza:
Elsosorban penz kerdese. Ha felsofoku nyelvtudasod, es kiemelkedo tehetseged van, akkor felvetelt nyerhetsz egy ilyen jellegu felsooktatasi intezmenybe. Ilyen esetben a legalitassal sincs gond, mivel kapsz tanuloi vizumot. En viszont mindenkepp azt javaslom, h probald meg itthon..itt sem olcso, de itt kb eves 1millio tandijjal meguszod, vagy ha mazlid van akkor bekerulhetsz allamilag tamogatottra..amerikaban kb eves 50.000 dollarral szamolj minimum, es meg nem beszeltem a megelhetesrol. Megertem h ez az almod, de a tehetseg melle itt egy rakat szerencse is kell..Mindenesetre szoritok h osszejojjon :)
2014. dec. 4. 22:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nagyon merész álom. Éppen ezért nem élem bele magamat. Eddigi tanulmányaim alapján eséllyel jelenthetem ki, hogy orvosi egyetemre nem lenne nehéz bejutnom akár valami jó ösztöndíjjal is.

Így ha nem jön össze az álom marad választásom. Azért kérdeztem az amerikai iskolákról, stb., mert ha viszont tényleg ennek szentelem az életemet, akkor szeretnék sikeres lenni. Tudom, hogy hányan nem futnak be. Realista vagyok. És eddig egy rohadt nagy mázlista is. Remélem most is az leszek.

Köszi az eddigit! :)

2014. dec. 5. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:
36%

Szia

Sikerült végül a terved?

2023. ápr. 25. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!