Sebészetet szeretnék tanulni külföldön, kéne egy kis segítség?
USA: 4 éves általános, college képzés, erre jön 4 éves orvosi egyetem, ekkor leszel orvos. Ezután 3-6 éves rezidensképzés a szakiránytól függően. Mint láthatod több idő, mint nálunk, ráadásul 6-7 milliótól kezdődik évenként és ez a tandíj legalja, nevesebb egyetemeken az orvosi képzés 10-12 millió/év. Magyarként ösztöndíjra nagyon csekély az esély. Nehezebb rezidens helyet szerezni, mint itthon. (Jobban szét vannak hajtva, mint itthon, ott gyakorlatilag az első években szó szerint a kórházban élnek)
Angliában évi 3-4-5 millióból ki lehet hozni a tandíjat, könnyebb részösztöndíjakat szerezni, viszont átlagban drágább a lakhatási, megélhetési költség.
magyar diplomával is lehet jelentkezni rezidens képzésre az usa-ba
erre azért van szükség, mert ott kicsit más a rendszer
ott általános orvosok találkoznak a beteggel, és csak a nagyon gáz esetek kerülnek fel szakorvoshoz
ott lehet választani, hogy sebész leszel vagy általános orvos és később szakorvos. mondjuk ott is vannak keretszámok, és rengeteg kivándorolt orvos nem kap évekig rezidensi állást
Angliába szerintem elég rezidensképzésre jelentkezni, de én személy szerint az osztrákokat vagy németeket javasolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!