ELTE vagy Bécsi Egyetem?

Figyelt kérdés

Több elképzelésem is van a jövőmet illetően, annyit azonban biztosan tudok, hogy gimnáziumi nyelvtanár szeretnék lenni, s a szóba jöhető nyelvek a német, a francia és az olasz (ezek közül kettő).

Szívesen maradnék Budapesten is, de legalább ilyen szívesen kimennék Bécsbe is, mert csodálatos helynek tartom. Ha azonban azt választanám, akkor egy évet halasztanom kellene, hogy igazán jól meg tudjak tanulni németül, ami azért tántorít el, mert ötéves gimnáziumba járok, tehát majd' 20 évesen érettségizek.

2014. nov. 5. 06:42
 1/3 anonim válasza:
Szerintem megèrnè, ha halasztanál egy èvet.
2014. nov. 8. 14:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia, nem tudom, hogy mennyire aktuális ez számodra, és hogy hogyan döntöttél, de én is hasonló cipőben járok. Bár nekem van már egy német középfokú nyelvvizsgám, és napi szinten beszélgetek németül, nem érzem magam elég késznek arra, hogy a Bécsi egyetemen tanuljak. Amúgy én is szintén nyelvtanár lennék a legszívesebben (német és/vagy angol és/vagy spanyol).

Én úgy döntöttem, hogy elvégzek egy két éves okj-t (cukrász - vendéglátó eladó), és utána megyek ki egyetemre, hogyha véletlenül nem is jönne össze az egyetem, akkor legalább már lenne valami a kezembe, tudnék közben dolgozni, illetve a két év alatt tudok még nyelvet tanulni.

Ha gondolod, írhatsz egy pm-et, szívesen beszélgetem velem egy cipőben járókkal. :)

xoxo

2015. máj. 14. 22:10
 3/3 anonim válasza:
Szintúgy én is hasonló helyzetben vagyok. Én úgy szeretném csinálni, hogy 1 évig Ausztriában dolgozok, majd leteszem az ÖSD C1-et és jelentkezek a Wien Unira Germanistik szakára. :)
2015. nov. 1. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!