Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tengerbiológia? (bővebben lent)

Tengerbiológia? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Első éves biológus hallgató vagyok a PTE-n, és szeretnék majd a tengerbiológia irányába tovább menni, dehát Magyarország, Magyarország, nagyon sokat olvastam itt ezen az oldalon is erről, nem szívesen mennék bele, mindenki tudja hogy elég korlátozottak a lehetőségek. :/

És megint csak ezen az oldalon találkoztam vele először, az egyik hasonló jellegű kérdésnél, egy Ausztrál egyetemről lenne szó, James Cook University! :) És azt olvastam hogy itt van tengerbiológus képzés.

Na és a kérdéseim:

(mivel kerestem már az interneten is több helyen, de nem sok sikerrel jártam ezért szeretném a segítségeteket kérni)

- Én, mint magyar, hogyan tudok bekerülni az egyetemre?

- Milyen feltételek kellenek hozzá? (itt gondolok nyelvvizsga, tanulmányi átlag stb..)

- Mennyi az esély rá, hogy kikerülök? (Mint volt PTE-s hallgató, csak mert nem a legerősebb és legnevesebb suli, érdemes e belefektetni munkát, energiát).

- És végül, hogy mennyi kb mindennek az anyagi vonzata, milliós nagyságrend esetleg, vagy van e valami pályázati vagy ösztöndíj lehetőség?

A másik fontos dolog:

Tudtok nekem mondani egyetemeket ezen kívül, ahol még foglalkoznak ilyen képzéssel? USA esetleg? Vagy még hallottam az ELTE-n is van valami tengerbiológiával kapcsolatos lehetőség, ha valaki tud erről nekem mondani pár szót azt nagyon megköszönném! :)

Elsőre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. okt. 17. 22:29
 1/3 anonim válasza:

Szia.

Hát azt sajnos nem tudom megmondani, hogyan miként lehet bekerülni, meg mennyi az esélyed rá, de régebben olvastam valahol egy sikertörténetet.

Egy lány itt tanult Magyarországon biológiát, majd ökológus mscre ment tovább. Eközben folyamatosan járt ki öntkéntesnek külföldre, megismerkedett a tengerbiológiával. Később ki tudott menni Írországba egy egyetemre, és a phdját tengerbiológiából írta.

Hát így lényegében ennyi, nagyon kell akarni, idegen nyelveket is tudni kell. Biztosan lehet szerezni külföldön is ösztöndíjakat, de szerintem így is nagy anyagi vonzata lehet.

Egyébként a PTE-n létezik egy tengerbiológia kurzus, szabadon választhatóként lehet felvenni, és tömbösítve van. Másodévesként már fel tudod venni.

Meg amúgy a PTE-n van Hidrobiológia mesterképzés, érdemes megcsinálni, ha ez érdekel. Később ezzel ki tudnál menni külföldre is.

Sok sikert :)

2014. okt. 17. 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Nálunk van ilyen MSc, ha megtanulsz franciául és elvégzed valahol a BSc-t, semmi akadálya, hogy felvegyenek. A tandíj jelképes, a megélhetés drága, ösztöndíj szociális alapon a 2. itt töltött évedtől kezdve jár. Az elméleti része azt írja, Párizsban van, a gyakorlati az egyetem valamelyik tengerparti laborjában. [link]
2014. okt. 19. 19:01
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat :) inkább valami olyan érdekelne ahol angolul lehet tanulni mert abból már van alapom és nem szeretnék egy új idegen nyelvbe bele vágni inkább csak ráépíteni
2014. okt. 26. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!