Amerikában szeretnék továbbtanulni. Meg tudnátok osztani velem a tapasztalataitokat, amennyiben vannak? Hogy válasszak egyetemet? Eleve: hogy kezdjek neki?
Gondolom Amerika alatt az USA-t erted. Hogy kezdj neki? Amennyiben nem vagy nagyon eleresztve penzzel, nezz korul az olcsobbak kozul. Menj a collegeboard.com oldalra ott osszetudod hasonlitani az egyetemek szinte minden szempontbol. Megnezed a hataridoket, a felveteli korulmenyeket, tuiton fee-t, lakhatast, stb. Ha valami nem vilagos kuldesz egy emailt az egyetemnek, es megkerdezed oket. Kozben keszulsz a vizsgakra (SAT,TOEFL, SAT 2 subject test). Megprobalhatsz osztondijjat szerezni de ahhoz nagyon a toppon kell lenned. Az erettsegidet es minden mas szukseges papirt hivatalos forditoirodanal le kell forditani.
Alaphangon a felkeszules es minden egyeb is mar eleg sulyos penzbe kerul. En magantanarral keszultem fel a vizsgakra es igy minden egyutt kb: 600-800 ezer volt. Erre jon meg ra a repjegy, borond stb.
Ha melyebben erdekel a tema kuldj privatot.
Ajánlanám, hogy célozz meg egy erősebb community college-et, ami olcsóbb, mint egy egyetem és könnyebb is bekerülni. A főiskolán 2-3 évig kitűnően tanulsz, sportolsz, minden iskolán kívüli programban benne vagy és így egy ún. transferrel át tudsz menni egy erős egyetemre.
Ha kérdésed van, nekem is nyugodtan írhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!