Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet bekerülni az...

Hogyan lehet bekerülni az MIT-re azaz a Massachusetts Institute of Technology egyetemre?

Figyelt kérdés
16éves vagyok jelenleg 10edikes vagyok Informatikát tanulok programozás stb... Angolt tanulok és az informatika az életem nagyon imádom! meg hova kéne menni érettségi utan hogy ebben a az informatikában nagyon pénzes legyek pl: millios fizetés stb...

2014. szept. 17. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk kezdhetnéd kixsit reálisabb célokkal, nem azzal hogy XY egyetem után kapásból milliós fizetéssel kezdesz. Nem keresnek rosszul, de azért a legtöbb informatikus nem keres havi 1-2 milliót.

Magyarországon is vannak egyetemek, ahol jó az infós képzés, de ha mindenképp az MIT a cél az sok munka és még több pénz.

Először is akkor tudsz ide menni tanulni, ha alapból kéttannyelvűben tanulsz, vagy valahogy beszélsz folyékonyan angolul és ismered az informatikához tartozó angol kifejezéseket (vagyis megy a szakmai angol is). Jelenkezel, nyelvvizsga, érettségi honosítása, vízum alap. Amúgy ez így milliós összegre jön már ki.

Jobban jársz ha jelenkezel magyar egyetemre és úgy mész ki néhány szemeszterre előbb. Erasmussal lehet kimenni külföldre, de pl. én ma láttam 2 pályázatot is az egyetem faliújsgán, mindkettő konkrétan amerikai ösztöndíj(habár közgázosoknak, de kismillió pályázat van). Olcsóbban kijön így és ha mégse megy még annyira a dolog kevesebb pénzt buksz rajta. Tudok olyanokról, aki brit meg amerikai egyetemekre pályáztak PhD-t meg, szinte nem is kell fizetniük érte.

Ha nem beszélsz angolul folyékonyan és nem tudsz milliókat err költeni (vagyis inkább a szüleid) jobban jérsz ha magyar egyetemről mész ösztöndíjjal ki, így nem kell honosítani, nyelvvizsgázni stb

2014. szept. 17. 21:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Kicsit hülyén fogalmaztam, nem a honosítás millió, hanem a tandíj, lakhatás, utazás, mindennapi élet ...
2014. szept. 17. 21:16
 3/4 A kérdező kommentje:
és ha informatika karon végeznék pl:az Óbudai egyetemen vagy a Miskolci egyetemen akkor azzal milyen keresetem lenne meg hol lehet elhelyeezkedni?
2014. szept. 18. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Vannak statisztikák pályakezdők átlag keresetéről, de ugye ez átlag, vannak akik jobban és rosszabb fizukat is kifognak. (pl. [link]

Nem nehéz informatikusként elhelyezkedni, szóval a legtöbben a szakmájukban dolgoznak akik ezt elvégzik.

Hogy hol helyezkedsz el függ attól milyen informatikus leszel (programozó, mérnöki, gazdaságis stb.)

2014. szept. 18. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!