2 emelt érettségi nélkül Németo. -ban hogy tanulhatok tovább?
Nee a studienkolleg-ot fel se hozzátok! :D
Németből emelteztem, nagyon jó érettségim van, de hiányzik egy emelt matek érettségi! Augsburgban és Ulmban már visszautasítottak emiatt.
Magyarországon elkezded az egyetemet és 2 félév után kimész (mondjuk én biztos nem így csinálnám). Vagy szerzel valami szakképesítést ami az adott szakhoz kapcsolódik és azt elfogadtatod (bár itt is rizikós, hogy elfogadják-e).
Sajnálom, de az egyetlen biztos módszer az, hogy leteszed a matek emeltet és kész. Milyen NC kell? Ha nem 1,0 kell és amúgy mindened kitűnő, akkor akár el is ronthatod a matek emeltet, egy kettessel is nagy eséllyel bejutsz (ha nincs NC akkor pláne). Ha mindenképp októberben el akarod kezdeni a sulit, jelentkezz Ausztriába, ott nem számít milyen érettségid van..
Egyébként hogy siklottál el afelett, hogy 2 emelt érettségit kérnek? Elég komoly jelentkezési feltétel, ráadásul a nyelvvizsgának is látom utána tudtál nézni. Na mindegy, nem bántásból mondom, én is ismerem azt, milyen az, amikor a német hivatal visszautasítja a magyar érettségidet és buktad a felvételidet (ráadásul nekem megvolt a 2 emeltem, úgy utasítottak vissza).
Én Berlinben tanulok.
Most néztem, hogy Ausztriában szeptember 5 volt a jelentkezési határidő, de én rákérdeznék a helyedben pár egyetemnél, hogy jelentkezhetsz-e a nachfrist alatt, mert akkor már a wintersemestert is ott csinálhatnád és nem kéne márciusig várnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!