Akkor ne is jelöljek meg magyar egyetemet?
Figyelt kérdés
Magyar sulikba ugye január és február környékén van a jelentkezés,az eredményt pedig hogy felvettek-e azt pedig nyáron július környékén tudjuk meg. Én elsősorban külföldi egyetemen gondolkozom de azért biztonság kedvéért magyart is megjelölnék viszont a külföldi egyetem ahova mennék (mivel más ország így ez is máshogyan megy), ott csak szeptemberben kell leadni a jelentkezést és októberben derül ki hogy felvettek-e és onnantól kezdődik a suli. Akkor így felesleges magyar egyetemet jelölni? Vay akkor hogyan?2014. aug. 22. 07:46
1/5 anonim válasza:
Igen, ha nem akarsz itt tanulni, felesleges jelentkezni, és esetleg elvenni a helyet valakitől.
2/5 anonim válasza:
én bejelölnék egy magyar egyetemet is. bármi közbejöhet, ami miatt nem tudsz kimenni, például valamiért mégsem vesznek fel a kinti egyetemre (pl postai hiba miatt csak a határidő után egy nappal ér oda a jelentkezésed vagy hiányzik egy papír, amit már nincs időd pótolni). megnyugtató, ha közben tudod, hogy itthon mindenképp van egy helyed az egyetemen.
3/5 anonim válasza:
Attól függ, mennyire biztos a kinti felvételed, illetve mennyire ragaszkodsz hozzá, hogy külföldre menj tanulni. Ha benne van a pakliban, hogy itt tanulj tovább, akkor jelentkezz. Nem valószínű, hogy elveszed valaki elől a helyet, mert aki eléri a pontszámot, azt felveszik, és csekély a valószínűsége, hogy te és még valaki pont a ponthatáron lennétek, és miattad pont afölött húznák meg a határt, mert eggyel több ember már nem férne bele a keretbe.
4/5 A kérdező kommentje:
De akkor hogy kezdeném el az egyetemet szeptemberben itthon ? Közben meg leadom a jelentkezést kintre és ha felvesznek akkor októberben bejelentem hogy mégis abbahagyom?
2014. aug. 22. 15:44
5/5 anonim válasza:
Jelentkezz magyar egyetemre is, és írd be magad passzív félévre, ha nem akarsz szeptemberben elkezdeni órákra járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!