Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nagy hátránnyal járna ha...

Nagy hátránnyal járna ha Erdélyben mennék egyetemre?

Figyelt kérdés
azt fontolgatom, hogy egy erdélyi egyetemre menjek magyarországi helyett, szerintetek ez jó vagy rossz döntés lenne?
2014. jún. 9. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Honnan tudjuk, neked mi a jó?
2014. jún. 9. 18:43
 2/7 A kérdező kommentje:
kifejtenéd bővebben? amúgy olyanra gondoltam, hogy ha elvégzem ott az egyetemet akkor hátrányos helyzetben leszek ha munkát keresek itt mivel erdélyi egyetemet végeztem
2014. jún. 9. 18:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Így már van értelme a kérdésednek. Attól is függ, mit végzel, és elvielg honosítani kell a végzettséget, de amúgy nem feltétlenül nagy hátrány.
2014. jún. 9. 18:51
 4/7 A kérdező kommentje:
és ha csak az alapszakot végezném el ott és a mesterképzésre visszajönnék?(lehet-e ilyet), gazdaságinformatikára szeretnék járni
2014. jún. 9. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Unokatestvérem Marosvásárhelyen hallgató. A tantárgyak felét románul tartják, szóval oda akkor menj, ha tudsz románul is. Bár lehet, hogy lehet igényelni olyan kurzusokat, amik csak magyarul vannak. Nem tudom biztosan, érdeklődj.

Amúgy szerintem nem hátrány. Max honosítani kell. :))

2014. jún. 9. 19:18
 6/7 A kérdező kommentje:
tudok románul
2014. jún. 9. 19:46
 7/7 anonim válasza:
Sok Erdélyi van aki egyetem után megy Magyarországra, biztos ugyan úgy elismerik ezeket a papírokat, nekem anyum Temesváron végzett egyetemet, és nem tudok róla hogy bármit is kellet volna átírasson, úgy ahogy volt az egyetemes papírjait a munkahelyeken elfogadták, nem jelentett hátrányt, de több ismerősöm is így van Magyarországon. Nem tudom mi ösztönöz arra hogy ide gyere, de itt biztos sokkal kevesebb pénzért megúszod, de könnyebben nem fogsz diplomát szerezni. Ha van konkrét kérdésed esetleg utána kérdek, nem tudom megválaszolódtak-é már számodra :).Testvérem is Vásárhelyre készül.
2014. jún. 11. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!