Anglia környékén keresek egyetemet vagy főiskolát, ahol újságírást tudnék tanulni. Valakinek ötlete, tapasztalata?
Szia!
Én a Cambridge Egyetemet ajánlom. Egyrészt ez a legjobb egyetem :), a közeg 110%-ban befogadó, másrészt itt elég nagy magyar diákközösség van, ha bármi kérdésed van, írj privátban, segítünk a jelentkezésben is (ahogy tudunk), összekötlek azokkal, akik humán szakokat tanulnak, és kicsit jobb a rálátásuk erre a témára, mint nekem.
Cambridge-ben nincs külön újságírás szak, hanem aki újságíró szeretne lenni, az valamilyen humán szakot elvégez, a legtipikusabb a "Human, Social and Political Sciences" szak (HSPS), ahonnan az emberek egy jelentős része újságírással foglalkozik az egyetem után, de sokan mennek újságírónak a következő szakokról is:
"Modern and Medieval Languages"
"Theology and Religious Studies"
"Philosophy"
"English"
"History"
"Education"
"Anglo-Saxon, Norse, and Celtic"
"Geography"
Azokat a skilleket, amik egy újságírónak kellenek gyakorlatilag bármelyik szakon megszerzed ezek közül.
A cambridge-i diplomában az a jó, hogy Angliában alig nézik (humán tárgyakból), hogy miből szerezted, elég az, hogy cambridge-i diplomád van, az nekik elég :).
Szóval én a helyedben azt a szakot választanám, ami a legjobban felkelti az érdeklődésemet, aztán egyetem után elmennék újságírónak (ha még akarok). Személy szerint ezek közül én pl. Geographyra mennék (ennek nincs sok köze a gimis földrajzhoz, inkább humánabb oldalról közelít), de ha téged a kurzusok leírásának elolvasása után mondjuk a filozófia szak fog meg, akkor arra menj!
Ha meg ezek nem érdekelnek, és tényleg elsősorban újságírást szeretnél, akkor marad a HSPS szak, az van ehhez a legközelebb.
A különböző szakokról itt olvashatsz bővebben:
Cambridge-ben van három valamennyire diákok által vezetett újság, egy rádió, meg minden ilyesmi. Bővebben itt, a média fül alatt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!