Dánia vagy Finnország?

Figyelt kérdés
Év elején jelentkeztem a Koppenhágai Design és Technológia sulira multimédia szakra és a finn Kokkolai Centria Egyetem IT szakára. Mind a kettőre felvettek és nem nagyon tudok dönteni hogy melyik lenne a jobb választás. Kicsit jobban hajlok a multimédia felé de azt mondják hogy Finnország "presztízsesebb". Melyikkel járnék jobban?

2014. jún. 2. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Finnországban jobbak a csajok, Dániában pedig perverzebbek.

Vagy nyúl vagy fácán, döntsd el te melyiket kultiválod jobban.

2014. jún. 2. 23:47
 2/10 A kérdező kommentje:
nem dugni megyek ki jó ember.
2014. jún. 3. 01:25
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Mert pancser vagy.
2014. jún. 3. 01:28
 4/10 anonim válasza:
85%
+1 Dánia
2014. jún. 3. 08:06
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Nyelv? Mert még ha angolul tanulsz is, valamennyire jó, ha beszéled vagy legalább megérted a nyelvet. A dán sokban hasonlít a némethez, a finn meg kicsit a magyarhoz. (kiejtésben meg némileg a nyelvtanban, de sok a különbség is azért a kettő között).
2014. jún. 20. 05:50
 6/10 A kérdező kommentje:
angolul fogok kint tanulni és vannak nyelvi kurzusok az egyetemeken, ezért nem kell aggódni emiatt. Mellesleg azt megjegyezném hogy a finneknek semmi köze a magyarhoz. Régen a tanárok kihúzogatták a tankönyvekből ezt a baromságot mára meg már nincs is a tankönyvekben. Az egész Finnugrosdi egy nagy átverés amit a Habsburgok kutyultak ki. Több közünk van a mongolokhoz meg a törökökhöz mint a finnekhez, csak nézd meg a szavakat amiket tőlük vettünk át mint a bátor, tűz, örök stb. A nyelvet félretéve melyik lenne jobb?
2014. jún. 21. 00:58
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Én középfokú némettel és felsőfokú angol nyelvvizsgával simán értem a Dánokat.

Én is Dániáról hallottam jobbakat, úgyhogy +1 oda.

2014. jún. 21. 01:03
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

Azért mondtam, hogy a magyar és a finn hasonlít, mert ez volt a személyes benyomásom. Éltem Finnországban és tanultam a nyelvet, és nekem úgy tűnt, a szóalkotásban, mondatszerkezetben, ütemben és beszédstílusban hasonlít a magyarhoz, de ez nyilván csak a személyes véleményem.

Az anyagi oldalát nézve, (néhány éve még úgy volt), hogy Finnországban a nagyvárosokban sokkal drágább a megélhetés és mivel Kokkola nem egy nagy város, talán olcsóbban jönne ki, mint Koppenhága.

De igazából ezt neked kell érezned, aszerint, mit képzelsz el karriernek és mit akarsz a jövőben csinálni - a finn oktatás híres és elismert, de ha a design és multimédia vonz, kár lenne félredobni. A lényeg, hogy lelkesedéssel és ambíciókkal csináld azt, amiben jó akarsz lenni.

2014. jún. 21. 07:12
 9/10 anonim válasza:
84%
Szerintem Norvégiába menj :D
2014. jún. 30. 13:52
 10/10 oneluckybastard válasza:
91%
joember,a magyar részben finnugor es reszben torok eredetu mindkettore van nyelvi iskola,elmelet ami valamelyiket hangsulyozza, es mindkettore van boven alapszokincs,nyelvtan,amugy a finnek is azsiabol jottek az ural ott is ott van..
2016. aug. 23. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!