Segítségre lenne szükségem! Magyar, biosz, angol, német (és lehet hogy történelem) érettségivel mit tudnénk tanulni a pszichológián kívül? Külföldre szeretnék menni tanulni, lehetőleg Anglia, Skócia, Írország. (Bővebben lent)
Ne aggódj, nekem is csak egyetem első évében derült ki végleg, hogy mi lesz belőlem.
Mivel külföldi egyetemeket is kérdezted, én a következőt tanácsolom (nem kell megfogadni, ha nem akarod).
Alapvetően a legjobb magyar egyetemek (értsd: ELTE, BME, SOTE, SZTE) teljesen jók, ha valaki elvégzi őket (gumiszakokat leszámítva), akkor semmivel sem fog kevesebbet tudni, mint egy külföldi egyetemen végzett diák. Ezt nem csak a levegőbe beszélve mondom, hanem személyes tapasztalat, hogy akik magyar egyetem alapszakáról jönnek ki Cambridge-be mesterszakra, semmilyen hátránnyal nem rendelkeznek a többiekhez képest.
Ezért azt ajánlom, hogy akkor menj külföldre, ha a világviszonylatban is legjobb egyetemek egyikére vettek fel, mert akkor tényleg a legjobb képzést kapod, és a diplomád is nagyon sokat ér.
Ilyen például a Cambridge Egyetem, itt van "Psychological and Behavioural Sciences" szak. Ezen belül (néhány kötelezőn kívül) szabadon lehet válogatni a kurzusok között, bármelyikre el lehet kezdeni bejárni, aztán csak azt folytatod és vizsgázol belőle, ami érdekel. Harmadikban van például kriminológia, ha az érdekel, meg egy csomó minden, amit nem tudom pontosan, hogy mi, mivel nem vagyok pszichológus, de ha írsz privátban, akkor meg tudok adni neked Cambridge-ben tanuló pszichológus elérhetőségét, ha szmélyesebb információra vágysz, mint ami a honlapon van.
Jó olvasgatást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!