5 év olasz nyelvtanulás után érdemes és mehetek olasz egyetemre továbbtanulni?
Az itt születettekkel, vagy itteni iskolában végzettekkel szemben természetesen hátrányban leszel.
Szerintem - de ezt már máshol is leírtam - nem érdemes olasz egyetemre jelentkezni. Egyrészt maga a diploma nem ér olyan sokat, mert az oktatás színvonala elmarad az északi országok oktatási színvonalától.
A másik: nagyon drága (persze lehet, hogy te milliárdos szülők gyereke vagy), és nemcsak az iskola, hanem az itteni élet is.
A harmadik: szerintem jelentkezz egy magyar egyetemre, tanulj rendesen és szerezz egy Erasmus ösztöndíjat, amivel kijöhetsz valami normálisabb olasz egyetemre egy kis időre . De mindenképpen tanulj más nyelvet is, és szerezz egy másik ösztöndíjat is egy másik - lehetőleg északi - ország egyetemére. Így láthatod a különbségeket. Mind mentalitásban, mind az oktatás színvonalában.
Jó gondolkodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!